Šalies vadovė pasveikino Suomiją nacionalinės šventės proga

resize_680x520_dsc_4125

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Suomijos Respublikos Prezidentą Sauli Niinistö nacionalinės šventės – 99-ųjų Suomijos Nepriklausomybės metinių – proga.

Sveikinime Prezidentė pabrėžė, kad Suomijos piliečiai nuėjo nelengvą kelią, per jį savo ryžtu įveikę visus tekusius iššūkius, kova ir darbu sukūrę stiprią nepriklausomą demokratinę valstybę ir visuomenę.

Šiais metais minima diplomatinių Lietuvos ir Suomijos santykių 25 metų sukaktis. Prezidentės teigimu, per šį laikotarpį abi valstybės suartėjo, o žmonių ryšius sutvirtino glaudi draugystė. Anot šalies vadovės taip pat džiugu, kad Lietuvą ir Suomiją vienijančios vertybės ir geras tarpusavio supratimas užtikrina dvišalių ryšių nuolatinę plėtrą kultūros, švietimo, mokslo, visuomeninio bendradarbiavimo srityse.

Prezidentės teigimu, Lietuva ypač vertina, kad, gindamos bendrus abiejų šalių piliečių interesus ir siekdamos ilgalaikių tikslų, abi valstybės dirba kartu ekonomikos, energetikos, regiono saugumo srityje ir sprendžia šiandien Europai kylančius iššūkius.

Nacionalinės šventės proga Suomijai ir visiems jos žmonėms Prezidentė palinkėjo visokeriopos sėkmės, ilgų klestėjimo, laisvės ir taikos metų.

Prezidentės spaudos tarnybos informacija

Naujienos iš interneto