„Honor 8“ – prieinamos flagmano galimybės fotografijos mėgėjams

huawei-honor-8

„Huawei“ turi savo tradiciją – pavasarį išleisti flagmaną (anksčiau tai buvo „Ascend“, o dabar „P“ raide žymimi modeliai), o rudenį „perpakuoti“ jį ir pateikti kaip topinį „Honor“ serijos įrenginį. Šiais metais ši tradicija nesulaužyta. Yra nuomonių, kad „Honor 8“ mažai kuo nusileidžia „Huawei P9“. Ar tikrai? Pažiūrėkime.

Dizainas

Ypatingai plonas aliuminio korpuso rėmelis su užapvalintais kraštais ir patvarus 2,5D Gorilla Glass 3 stiklas priekiniame ir galiniame skydeliuose primena premium klasės „Samsung“ modelius. Gamintojas „Honor 8“ dizainą lygina su užšąlusiu vandens lašu. Iš tikrųjų prisilietus juntamas neapsakomas glotnumas. Nors galbūt kiekvienam prisilietimas prie įrenginio sukels savitų asociacijų, vieno dalyko negalima nepripažinti tikrai: iš stiklo ir metalo pagamintas „Honor 8“ ne tik gražus, bet ir malonus taktiline prasme. Beje, „Honor 8“ pagamintas iš ekologiškai švarių medžiagų ir atitinka „RoHS“ ir „REACH“ direktyvų reikalavimus.

Ekranas

Telefonas turi 5.2 colio įstrižainės ekraną. Naudojama IPS matrica, kuri pasižymi Full HD raiška ir 423 ppi pikselių tankiu. Atvaizdavimo kokybė nenusileidžia tai, kuri būdinga flagmanams: žiūrint į ekraną iš bet kurio kampo vaizdas išlaiko aukštą kontrasto lygį ir pakankamai tikrovišką spalvų perteikimą. Esant ryškiam apšvietimui įskaitomumas pakankamas net nuotraukų ir vaizdo įrašų peržiūrai. Be to jutiklinis ekranas reaguoja į prisilietimus mūvint pirštines, kas labai aktualu šaltuoju metų laiku.

Galima pastebėti, kad gamintojas šiame įrenginyje atkreipė dėmesį į regėjimo apsaugos režimą, kurio metu sumažėja kenksmingos akimis UV spinduliuotės lygis. Šiame režime sumažėja mėlynos spalvos ir ekranas tampa gelsvas kaip sendintas popierius.

https://www.youtube.com/watch?v=XH9mwS5p380&t=25s

Našumas

Siekdama lyderystės išmaniųjų telefonų rinkoje „Huawei“ kompanija aprūpina įrenginius savo gamybos procesoriais. Žinoma, „Honor 8“ taip pat gavo taip vadinamąjį in-house lustą – „HiSilicon Kirin 950“, kurio konfigūracija apima keturis Cortex A-72 branduolius su 2,53 GHz taktiniu dažniu ir keturis Cortex A-53 branduolius su 1,8 GHz maksimaliu dažniu, taip pat vaizdo plokštę Mali-T880MP4 ir kooprocesorių i5, kuris apdoroja informaciją, gaunamą iš jutiklių ir neapkrauna pagrindinio procesoriaus. „Honor 8“ veikia labai sparčiai ir be trikdžių. Jokių problemų su žaidimais ir kitomis programėlėmis telefonas neturi. Aktyviai naudojantis įrenginiu korpusas praktiškai neįkaista. Iš tikrųjų „Honor 8“ su „Kirin 950“ procesoriumi ir 4 GB operatyviosios atminties turi visas galimybes būti aktualus kelis metus net būdamas naudotojų, aktyviai sekančių mobilaus turinio („World of Tanks Blitz“, „Pokemon Go“) madas, rankose.

Vidinės atminties talpą (32/64 GB priklausomai nuo versijos) galima išplėsti microSD kortelių dėka iki 128 GB. Kaip ir daugelis kitų išmaniųjų, „Honor“ turi kombinuotą lizdą SIM kortelei, todėl reikės rinktis arba antroji SIM kortelė, arba atminties kortelė.

Kamera

Ko gero dauguma girdėjo apie šiais metais „Huawei“ pristatytą „P9“ flagmaną, kuris gavo inovatyvią dvigubą kamerą, sukurtą bendradarbiaujant su „Leica“. Iš esmės „Honor 8“ turi panašią kamerą, tik be pavaizduoto „Leica“ logotipo.

Galinėje „Honor 8“ dalyje yra du 12 megapikselių foto moduliai. Abu jie pasižymi 1,25 mikronų pikselių dydžiu bei f/2.2. diafragma ir optika. Vienas foto modulis yra įprastas ir paremtas spalvota RGB matrica, kitas – monochrominis. Toks tandemas leidžia išmaniajam telefonui kadrų fiksavimo metu pagauti daugiau šviesos, todėl mes gauname ryškius ir labai tikslius vaizdus su plačiu dinaminiu diapazonu. Žinoma, tokioms operacijoms reikia nemažų resursų, todėl „Honor“ pritaikė diskretųjį vaizdo apdorojimo procesorių ISP, atsakingą už manipuliacijas su nuotraukomis. Be hibridinio automatinio fokusavimo „Honor 8“ taip pat turi ir lazerinį.

Be aukštos kokybės nuotraukų dviguba kamera siūlo dar vieną ypatybę: galimybę keisti ryškumo gylį nuo f/0.95 iki f/16. Žinoma, šios reiškmės yra virtualios ir lęšis diafragmos nekeičia – ji visada yra f/2.2, tačiau iš tikrųjų gaunamos labai kokybiškos nuotraukos. Reikėtų pažymėti tai, kad galima keisti ryškumo gylį ir po fotografavimo, t.y. jau užfiksuoto kadro.

Be abejonės, be dėmesio neaplikta ir kameros programėlė. Profesionalus režimas leidžia savarankiškai pakeisti užrakto, diafragmos, ISO ir kt. reikšmes. Jei šitų funkcionalumų pasirodytų per mažai, „Honor 8“ leidžia išsaugoti vaizdą RAW formate, t.y. be suspaudimo ir informacijos praradimo, kuris neišvengiamas JPEG formato atveju. Priekinė kamera yra 8 megapikselių ir čia viskas labai įprastai ir standartiškai.

Ryšiai

Dvijuosčių Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2 LE ir GPS nieko nenustebinsi ir šie moduliai, žinoma, čia yra. Iš įdomesnių dalykų vertėtų išskirti LTE Cat.6 tinklų palaikymą, kuris užtikrina iki 300 Mb/s (idealiomis sąlygomis) duomenų perdavimo greitį. Taip pat telefonas turi NFC, kurį galima naudoti bekontakčiams mokėjimams, ausinių ir kitų įrenginių prijungimui. „Honor 8“ pasižymi dviejų SIM kortelių palaikymo funkcija, tačiau, kaip jau buvo minėta, ji yra kombinuota. Tai reiškia turime pasirinkti, ar norime išmaniajame naudotis dviem SIM kortelėmis, ar į tą lizdą įsidėti atmintį išplečiančią kortelę.

Pirštų atspaudų skaitytuvas

Galinėje „Honor 8“ korpuso pusėje yra pirštų atspaudų skaitytuvas, kuris leidžia piršto atspaudu atrakinti išmanųjį telefoną, suteikti prieigą prie asmeninio aplankalo ar skaitmeninių programėlių paleidimo. Piršto atspaudas atpažįstamas taip greitai, kad telefono atrakinimas trunka vos 0,4 sekundės, tačiau tai dar ne viskas. „Smart Key“ leidžia valdyti išmanųjį skaitytuvo dėka. Skaitytuvas atpažįsta trijų tipų veiksmus: paspaudimą, dvigubą paspaudimą, paspaudimą ir užlaikymą. Kiekvienam galima priskirti kokią nors operaciją, pavyzdžiui, žibintuvėlio įjungimą, ekrano kopijos darymą, navigacijos paleidimą ir pan.

Autonominio veikimo laikas

„Honor 8“ gavo 3000 mAh talpos bateriją, kurios gamintojo teigimu, įprastai naudojantis įrenginiu turėtų užtekti 1,77 dienos, o intensyviai – 1,22 dienos. Tai iš tikrųjų yra daug! Taip pat gamintojas žada, kad su šiuo telefonu be pertraukos vaizdo įrašus internete galima žiūrėti 11 valandų.

Komplektacijoje yra greito įkrovimo įrenginys 9В/2А, kuris leidžia vos per pusvalandį pripildyti iki pusės energijos. Jeigu krausime „Honor 8“ tik 10 minučių, baterijos mums pakaks 2 valandoms pokalbių arba 6 valandoms muzikos klausimosi. Beje, telefonas įkraunamas per C tipo USB jungtį.

Programinis palaikymas

„Honor 8“ veikia „Android 6.0 Marshmallow“ operacinės sistemos pagrindu. Sąsaja patobulinta firmine „EMUI 4.1“, kuri padaro tiek vizualiai, tiek funkcionaliai sistemą panašią į „iOS“. Galima pastebėti unikalių savybių, pavyzdžiui, galimybę valdyti išmanųjį krumpliais – nupieškite ekrane „C“ raidę ir išmanusis paleis kamerą.

Apibendrinimas

Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistų manymu, „Honor 8“ drąsiai galima pavadinti flagmanu. Premium klasės dizainas, brangios medžiagos, topinis procesorius, dviguba kamera su lazeriniu automatiniu fokusavimu, pirštų atspaudų skaitytuvas, NFC – jis turi praktiškai viską tam, kad galėtų puikuotis tuo titulu. Be to, šio telefono kaina yra kur kas mažesnė lyginant su kitais aukščiausios klasės segmento įrenginiais. Apibendrinant galima teigti, kad tai tikrai retas ir „skanus“ pasiūlymas.

Naujienos iš interneto