SPORTO ŠVENTĖ ,, NEĮGALIŲJŲ DIENOS” PAMINĖJIMAS

1

Lapkričio 22 d. Trakų neįgaliųjų užimtumo centro (TNUC) lankytojų komanda kartu su Trakų r. neįgaliųjų draugijos narių komanda varžėsi sporto šventėje, skirtoje Tarptautinės neįgalių žmonių dienos paminėjimui.

Šį sportišką minėjimą organizavo TNUC “Socialinės integracijos per kūno kultūrą ir sportą” projekto vadovė Joana Kmieliauskienė. Susirinkusius dalyvius pasveikino Trakų neįgaliųjų užimtumo centro direktorius J. Norinkevičius, Trakų r. neįgaliųjų draugijos pirmininkė R. Kaliukevičiūtė. Jie pasidžiaugė neįgaliųjų sportiniu aktyvu, kvietė neprarasti žvalios nuotaikos ir siekti rezultatų. Po to prasidėjo varžybos. Dalyviai turėjo galimybę varžytis tokiose rungtyse: šaškės, svorio laikymas ir žiedų mėtymas.
Varžybos baigėsi ne tik apdovanojimų taurėmis ir medaliais. Buve varžovai susirinko prie bendro vaišių stalo. Gardus pyragas su šilta arbata paskatino pamiršti, kad prieš akimirką varžėmės dėl prizinių vietų ir visi kartu pasidžiaugėme vieni kitų laimėjimais ir gera nuotaika.
Dažnai išgirstame skundų dėl sveikatos, gyvenimo sunkumų ar laiko trūkūmo, tačiau pažvelgus į mūsų rajono sportuojančius neįgaliuosius galime pasisemti kantrybės, kadangi šie žmonės visuomet pilni optimizmo, ryžto ir stiprybės. Tai parodo, kad sportas yra vienas iš pagrindinių faktorių, kuris įkvėpia nepasiduoti ir tobulėti bei būti aktyviais visuomenės nariais.

 

Joana KMIELIAUSKIENĖ,

VŠĮ TRAKŲ NEĮGALIŲJŲ UŽIMTUMO CENTRO
Taikomosios fizinės veiklos specialistė

Naujienos iš interneto