Šeštadienį Vilnius įžiebs pagrindinę Kalėdų eglę

Jau šį šeštadienį, 19 val., sostinės širdyje – Katedros aikštėje – vilniečiai ir miesto svečiai stebės pagrindinės Lietuvos Kalėdų eglės įžiebimą. Kaip atrodys šių metų Kalėdų eglė – paaiškės tik įžiebimo akimirką, tačiau jos kūrėjai žada itin įspūdingą reginį ir prasitaria, jog Vilniaus eglė šiemet užburs savo elegancija ir netikėta pasakiška kompozicija.

Sostinės eglė kasmet nustebina originaliais dizaino sprendimais yra pastebima pasaulyje ir jau diktuoja eglučių madas. Praėjusiais metais „The Guardian“ Vilniaus eglę įtraukė į gražiausių pasaulio eglių sąrašą, „The Huffington Post“ ją įvertino kaip vieną ekstravagantiškiausių ir kūrybiškiausių eglių pasaulyje. O šiųmetėje tarptautinėje Kalėdų mugėje Frankfurte pasiskolinta pernykštės Vilniaus eglės idėja buvo pristatoma graikų stende.

Eglę juosiantį Kalėdų miestelį Katedros aikštėje šiemet apšvies net 50 tūkstančių eglės skraistės lempučių. Pati eglė sieks 27 metrų aukštį, tačiau bendras jos kompozicijos plotis bus net 50 metrų, o plotas užims 2500 kv. m.

Penkios dešimtys šventiškai išpuoštų Kalėdų miestelio namelių ratu apjuos eglę ir sukurs ypatingą erdvę – pilną šviesų, šventinių kvapų ir malonaus šurmulio. Čia visą šventinį laikotarpį bus galima paragauti įvairiausių skanėstų, įsigyti ypatingų dovanų, susitikti su draugais, artimaisiais ir drauge mėgautis gražiausių metų švenčių laukimu. Pirmą kartą Vilniaus Kalėdų miestelyje dalyvaujantys svečiai iš Vokietijos nustebins unikaliu „meduoliniu“ nameliu.

Renginio organizatoriai atsižvelgė į dar praėjusiais metais miestiečių išreikštą norą eglės įžiebimo šventę organizuoti visiems patogesniu ir daugeliui priimtinu laiku – šeštadienį, nuo 19 val. Taip renginyje galės apsilankyti kur kas daugiau žmonių.

Kalėdų eglės įžiebimo šventiniame koncerte muzikinio pasakojimo personažais virs populiariausi atlikėjai: Mantas Jankavičius, Merūnas Vitulskis, Linas Adomaitis, Girmantė Vaitkutė, Jurgis Brūzga, Sasha Song.

Eglutės įžiebimą tiesiogiai transliuos Kalėdų sostinėje draugas – TV3 televizija.

Laukiame visų lapkričio 26-ąją, 19 val. Katedros aikštėje ir kviečiame kartu įžiebti Kalėdų eglę laimingiausioje Europos sostinėje!

Daugiau apie Kalėdas sostinėje: http://kaledossostineje.lt

Vilniaus miesto savivaldybės infomacija

Šaltinis – http://www.vilnius.lt/index.php?2237027348

 

Naujienos iš interneto