Vilniuje prasideda gerumo akcija „Susitikim prie kavos puodelio“ – šiemet senjorus džiugins ir spektakliais

Lapkričio 25 dieną sostinėje prasidės jau 16-oji gerumo akcija senjorams – „Susitikim prie kavos puodelio“. Vilniaus meras Remigijus Šimašius vėl kviečia garbaus amžiaus vilniečius vaišintis gardžia nemokama kava ar arbata akcijos kavinėse. Šiemet akcijos partneriu tapęs Lietuvos nacionalinis dramos teatras (LNDT) pasiūlys senjorams įsigyti bilietų į spektaklius už specialią kainą, o akcijos atidarymo proga pakvies į nemokamą spektaklį. Akcija „Susitikim prie kavos puodelio“ vyks kiekvieną sekmadienį nuo lapkričio 27 iki sausio 8 d.

„Artėjant gražiausioms metų šventėms ir vėl kviečiame mūsų mielus senjorus susiburti miesto kavinėse jaukiam pokalbiui ir gardžiam puodeliui kavos. Kava ir teatras yra neatsiejami, tad šiemet akcija bus išskirtinė – prie jos prisijungė ne tik daugiau nei pusšimtis sostinės kavinių, bet ir Lietuvos nacionalinis dramos teatras, kuris akcijos laikotarpiu vyksiantiems spektakliams senjorams taikys specialias kainas. Džiaugiuosi, kad draugiškame mieste gerumo akcija vis auga ir pritraukia šaunių iniciatyvų“, – sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Net 56 sostinės kavinės, restoranai bei viešbučiai senjorų kiekvieną sekmadienį lauks jau nuo lapkričio 27 iki sausio 8 d. Ypač džiugu, kad keletas sostinės restoranų kava senjorus vaišins ir kitomis dienomis: į restoraną  „Burė No1” gardžios kavos ar arbatos puodelio senjorai gali užsukti pirmadieniais, o kavinė „Pasitarimų baras“ (Savivaldybės 1 aukšte) kava ir arbata senjorus  pavaišins penktadieniais. Šįmet akcijos žemėlapis dar labiau išsiplėtė ir „Susitikim prie kavos puodelio“ dalyvauja daugiau maitinimo įstaigų, esančių miegamuosiuose sostinės rajonuose, kad senjorai kava nemokamai galėtų pasivaišinti arčiau namų esančiose jaukiose kavinėse.

Garbaus amžiaus vilniečiai, apsilankę prie akcijos prisijungusiose kavinėse, restoranuose ir kt., pasivaišinti kava arba arbata galės pateikę pensininko pažymėjimą.

„Mums malonu, kad akcijos „Susitikim prie kavos puodelio“ atidarymas vyks Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Teatras šį sezoną pristatė didelės šeimos kortelę, suteikiančią nuolaidas daugiavaikėms šeimoms. Tęsdami socialiai atsakingas iniciatyvas garbaus amžiaus žmonėms šiemet ne tik pasiūlysime bilietus už specialią kainą, bet ir šios svarbios mieste akcijos atidarymo dieną pakviesime senjorus nemokamai pasižiūrėti spektaklį“, – apie dalyvavimo akcijoje svarbą kalbėjo Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinis direktorius Martynas Budraitis.

Gerumo akcija „Susitikim prie kavos puodelio“ bus atidaryta lapkričio 25 d. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, kur 13 val. senjorai kviečiami nemokamai pasižiūrėti spektaklį „Intymūs pokalbiai“ (režisierius Vytautas Rumšas). Senjorams, nuo lapkričio 21 d. atėjusiems į teatro kasą (Gedimino pr. 4) ir pateikusiems senjoro pažymėjimą, bus dovanojami du kvietimai į šį nemokamą spektaklio rodymą. Nuo lapkričio 25 d. LNDT bilietus už specialią kainą galima įsigyti tik Lietuvos nacionalinio dramos teatro kasoje (Gedimino pr. 4). Bilietus pirkti gali ne tik patys senjorai, bet ir jų artimieji bei draugai, tačiau atvykus į spektaklį su bilietais už specialią kainą ar į nemokamą spektaklio „Intymūs pokalbiai“ rodymą bus prašoma pateikti galiojantį pensininko pažymėjimą.

Kavinės, restoranai, barai ir kepyklėlės kuriuose, pateikę pensininko pažymėjimą, senjorai galės pasivaišinti kava:

„Marceliukės klėtis“, ,,Žuvinė“, „Time“, „The Old Green House“, „Agotos gryčia“, „Cozy“, „Charlie pizza“, „Mint Vinetu“, „Meat Lovers Pub“, „Botanique“, „Jurgis ir Drakonas“, „Bulvytės&Žuvytės“, ,,12 istorijų“, „Amatininkų užeiga“, „Vaisinė“, „Soul & Pepper“, „RAW42“, „Gatvės Kepėjai“, „Huracan Coffee“, ,,Briusly“, ,,Taste Map“, ,,Radharanė“, ,,Prezo“, ,,Sushi City“, „Genacvale“, „Grey”, „Kinza”, „Dublis 1“, „Beigelistai“, „Ponių laimė“, „Fortas“, „La Cave“, „Kitchen“, „CanCan Pizza“, „Balzac“, „Green Park Hotel Vilnius“, „Rene”, „Mūsų kepyklėlė“, ,,Comfort Hotel LT“, „Žemaitė“, „Karolina“, „Green Vilnius Hotel“, „Burė No1”, „Pasitarimų baras“.

Lietuvos nacionalinis dramos teatras už specialią 4 eurų kainą kvies įsigyti bilietus į šiuose spektaklius:

Gruodžio 7 d. bus rodoma E. Nekrošiaus režisuota „Dieviškoji komedija“ su aktoriumi Rolandu Kazlu, gruodžio 13 d. – trijų poetų susirašinėjimų įkvėpti „Laiškai į niekur“, gruodžio 21 d. – Gintaro Varno pagal trijų antikos tragikų veikalus sukurtas „Oidipo mitas“, gruodžio 28 d. – Auksinių scenos kryžių apdovanojimuose triumfavusi ir Avinjoną sužavėjusi „Didvyrių aikštė“, gruodžio 29 d. galima pamatyti Arūno Sakalausko vaidinamą „Dėdę Vanią“, sausio 7 dieną, pasikvietus vaikaičius, apsilankyti spektaklyje pagal Oscaro Wilde‘o pasaką „Laimingasis princas“, o sausio 12 d. – pagal Aleksandro Puškino istorinę dramą sukurtame spektaklyje „Borisas Godunovas“. Bilietų kiekis už specialią kainą ribotas.

Vilniaus miesto savivaldybės

Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus informacija

Šaltinis – http://www.vilnius.lt/index.php?993522129.

Naujienos iš interneto