„Xiaomi Redmi 3S“ – idealus biudžetinis telefonas

Xiaomi-Redmi-3S

Nebrangus išmanusis telefonas su galinga baterija – tai viena populiariausių naudotojų užklausų. Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistų teigimu, labai daug žmonių nori telefono su talpia baterija, kurio įsigijimas nebūtų labai skaudus piniginei ir kuris maža to, atrodytų brangiau nei kainuotų. Šiuos kriterijus puikiai atitinka „Xiaomi Redmi 3S“. Ar iš tikrųjų jis toks nuostabus, kaip sklando legendos? Pažiūrėkime.

https://www.youtube.com/watch?v=GibSCpMu9aw

Dizainas

Aliuminio korpusas labai malonus liečiant ir savo kainos kategorijoje jis tikrai atrodo puikiai. „Xiaomi Redmi 3S“ logiška lyginti su jo pirmtaku, t.y. su „Xiaomi Redmi 3“. Iš tikrųjų dizainas pasikeitė minimaliai. Į akis iškart krenta nebent tai, kad ant galinės korpuso dalies nebėra raštų. Sietelis su rombais ankstesniame modelyje atrodė šiokia tokia beskonybe, todėl džiugu, kad „Xiaomi Redmi 3S“  jo nebėra.

Ergonomika

Viena pagrindinių ypatingų „Redmi 3S“ savybių tapo itin kompaktiški korpuso matmenys ir palyginus nedidelis svoris (144 g). Tokie fiziniai parametrai lemia, kad įrenginiu patogu naudotis viena ranka ir nešioti kišenėse. Iš pirmo žvilgsnio pagaminimo kokybė skųstis neverčia, tačiau po kurio laiko aktyvaus naudojimosi įrenginiu galima pastebėti šiokį tokį plastmasinės dalies galinėje korpuso dalyje girgždesį. Kitaip tariant, iš pirmo žvilgsnio išoriškai telefono dizainas tikrai primena flagmanų modelius, tačiau atidžiau pačiupinėjus galima įžvelgti biudžetinias spragas.

Ekranas

Išmanusis telefonas turi 5 colių TFT-IPS ekrano matricą, pasižyminčią 1280×720 px raiška ir 297 ppi tankiu. Atsižvelgiant į dabartines išmaniųjų tendencijas, tai ne tiek jau ir daug, tačiau įžvelgti atskirus pikselius plika akimi tikrai sudėtinga.

Spalvų perteikimo kokybė gera ir bendrai, vaizdas ekrane yra visai artimas spalviniam sRGB laukui. Net baltos spalvos balansas yra 7800K ribose, tačiau galima pastebėti nedidelį kontrasto ir juodos spalvos gylio deficitą. Iš esmės naudojimosi patogumui tai jokios įtakos neturi. Matymo laukai čia platūs, o apšvietimo ryškumo diapazonas leidžia skaityti naktį be inversijos, o dieną žiūrėti vaizdo įrašus būnant po saule.

Apsauginis jutiklinis telefono stiklas tvirtai atlaiko neatsargų naudojimąsi. Be to jis pasižymi tikrai nebloga oleofobine danga ir atpažįsta iki 10 prisilietimų vienu metu.

Sąsaja

„Xiaomi Redmi 3S“ veikia reikšmingai modifikuotos „Android 6.0“ operacinės sistemos su firmine „MIUI 7.5“ sąsaja pagrindu. Galima pastebėti daug animacijų, tačiau pretenzijų dėl veikimo greičio visai nėra: viskas labai kruopsčiai apgalvota, todėl veikia greitai ir sklandžiai.

Našumas

Išmanusis telefonas „Xiaomi Redmi 3s“ veikia naujo „Qualcomm Snapdragon 430“, pagaminto pagal 28 nm technologiją, pagrindu. Įrenginio širdyje – du keturių branduolių Cortex-A53 su 1.1–1.4 GHz dažniu ir Adreno 505 vaizdo plokštė. RAM dydis tiesiogiai priklauso nuo integruotos atminties. Pavyzdžiui, testuojamas įrenginys turi 3 GB RAM ir 32 GB vidinės atminties. Išplėsti atmintį galima microSDXC atminties kortelėmis iki 128 GB. Taip pat šiame įrenginyje yra USB-OTG priedų palaikymas.

Naudojimasis įrenginiu palieka tikrai gerą įspūdį. Bet kokios programėlės veikia greitai ir sklandžiai ir tikrai nesijaučia operatyviosios atminties trūkumo. Bendrai aktyvaus naršymo internete ir fone veikiančių programėlių ir žaidimų mėgėjams, 3GB RAM ir 32 GB vidinės atminties visiškai pakanka.

Pirštų atspaudų skaitytuvo veikimas vertas atskiro pagyrimo. Įkomponavimo galinėjė korpuso dalyje dėka, skaitytuvas nereikalauja nuolatinio valymo ir akimirksniu atpažįsta savininko atspaudą.

„Redmi 3S“ taip pat džiugina geru signalo priėmimo lygiu ir garsiai skambančiu kokybišku pokalbių garsiakalbiu. Tačiau pastabų vertas mikrofono veikimas, nes pašnekovai pastebėjo aukštų dažnių trūkumą šnekančiojo balse. Šiek tiek nuvylė silpnas vibracijų variklio zvimbimas, o štai pagrindinis garsiakalbis tikrai neblogas – garsumo atsargos minimalios, tačiau perteikiamas garsas labai švarus.

Kamera

Viena stipriųjų šio įrenginio pusių – 13 Mpix pagrindinės kameros (automatinis fokusavimas, blykstė) ir 5 Mpix priekinės kameros derinys. Kameros sąsajoje numatytas automatinis režimas ir nėra pažangių rankinių ekspozicijos nustatymų bei baltos spalvos temperatūrų. Dienos metu kamera demonstruoja pakankamai gerą ir stabilią vaizdų kokybę su kruopščia ekspozicija ir natūraliu baltos spalvos balansu. Fotografuojant patalpoje iškart juntamas šviesos stiprumo trūkumas, todėl arba reikia pasitenkinti mažesniu detalumu, arba kokybiškus kadrus bandyti gauti tik gerai apšviestoje erdvėje.

Vidutinio galingumo blykstės dėka stambaus plano nuotraukos gaunamos labiau tikslesnės ir detalesnės nei fotografuojant be jos. Bendrai makro ir stambaus plano vaizdų fiksavimas kamerai sekasi tikrai labai neblogai. Minimalus fokusavimo atstumas neviršija 5 cm.

Priekinė „Redmi 3S“ kamera nė kiek ne prastesnė nei daugelio kitų kur kas aukštesnės klasės įrenginių. Išmanusis telefonas palaiko FullHD įrašymą 30 kadrų per sekundę dažniu. Filmukų kokybė standartiška, t.y. tokia, kokia pasižymi dauguma panašios klasės įrenginių.

Bevielis jungiamumas

Išmanusis telefonas yra aprūpintas vienu radijo moduliu ir dviem lizdais SIM kortelėms, kurių viena gali veikti LTE tinkluose. Čia svarbu pažymėti tai, kad naudotojas turi pasirinkimą: ar naudotis antrąja SIM kortele, ar įsidėti atminties kortelę. Bevielių ryšio modulių rinkinys čia yra biudžetinis: Wi-Fi IEEE 802.11n (ac nepalaikoma), Bluetooth 4.1, IR jungtis. Signalo priėmimo kokybė padori, su išoriniais įrenginiais ir priedais telefonas veikia be problemų.

Autonominis veikimas

Didžiulė 4100 mAh  baterija kompaktiškame 144 gramus sveriančiame metaliniame telefono korpuse – pakankamai retas, bet džiuginantys reiškinys. Pilnas baterijos įkrovimas trunka 2,5 val. Gamintojo teigimu, pilnai įkrautos baterijos pakanka net dviem aktyvaus naudojimosi paroms.

Apibendrinimas

Be abejonės, „Xiaomi Redmi 3S“ yra vienas ryškiausių šių metų biudžetinių išmaniųjų telefonų.  Kompaktiškas dydis, spartus pirštų atspaudų skaitytuvas ir nuostabus baterijos veikimo laikas – prie šių dalykų labai greitai priprantama. Pagerinus pagaminimo kokybę gautųsi beveik idealus įrenginys.

Naujienos iš interneto