Dešimties branduolių „Meizu Pro 6“ flagmano apžvalga

Meizu Pro 6

Išmaniųjų telefonų gamintojai pagaliau suprato, kad naudotis dideliais telefonais nelabai patogu ir pradėjo vengti gaminti 5.7 colio „plytas“. Kinų gamintojas „Meizu“ – ne išimtis. „Meizu Pro 6“ pasižymi topiniais parametrais, prabangiu garsu ir pakankamai kompaktišku korpusu. Be to, tai ko gero pigiausias flagmanų variantas. Kur šuo pakastas? Pažiūrėkime.

https://www.youtube.com/watch?v=we0kpdOr1Gk

Tikra laimė melomanams

Garsas – pirmasis dalykas, nuo kurio norisi pradėti apžvalgą. Reikėtų pažymėti tai, kad pradžioje „Meizu“ kompanija gamino kokybiškus MP3 grotuvus, todėl visi „Meizu“ flagmanai turi atskirą lustą, atsakingą už muzikos skambėjimo ausinėse kokybę. „Meizu Pro 6“ viduje įkomponuotas Hi-Fi-konverteris „Cirrus Logic CS43L36“. Tai būtent jis lemia, kad telefono garsas toks stebuklingas. Žinoma, pilnam garso potencialui reikia kokybiškų ausinių. Mėgstantiems išmaniajame klaustytis muzikos, rekomenduojama rimtai pagalvoti apie „Meizu Pro 6“.

Puikus ekranas

„Meizu Pro 6“ ekraną galima drąsiai pavadinti vienu geriausių. Išmanusis pasižymi 5.2 colio Full HD Super AMOLED matrica su 3D Press (3D Touch analogas) palaikymu. Ekranas atpažįsta paspaudimo jėgą kaip ir „iPhone 6s“ ir „iPhone 7“. Be abejonės, ši funkcija labai kieta, tačiau trečiųjų šalių skaitmeninių programėlių kūrėjai dar labai nedrąsiai pritaiko turinį šiai galimybei.

Už tai, kad „Meizu“ nebandė šiame įrenginyje sukišti QHD raišką atskiras pliusas. Iš tikrųjų tiems, kurie nėra virtualios realybės mėgėjai, skirtumai tarp Full HD ir QHD nėra matomi.

Matymo kampai čia maksimalūs, todėl didelei draugų kompanijai žiūrėti vaizdo įrašus bus tikrai patogu. Flagmanas pasižymi labai dideliu ryškumo diapazonu. Naudotis išmaniuoju tikras malonumas bet kuriuo paros metu. Nustatymai taip pat leidžia koreguoti spalvų temperatūrą.

Artimas idealui dizainas

Lyginant su pirmtaku, „Meizu Pro 6“ tapo kur kas mažesnis, todėl viena ranka naudotis telefonu – vienas malonumas. Maždaug dvi valandos atidaus telefono apžiūrėjinėmo tiek kiek leidžia pamatyti žmogaus akis. Kiekvienas kvadratinis centimetras, kiekviena jungtis ir elementas. Ir žinote ką? Jis neturi pastebimų trūkumų.Toks įspūdis tarsi „Meizu Pro 6“ būtų surenkamas rankiniu būdu kokio nors šveicarų laikrodžių meistro iš tų pačių šveicariškų detalių. Plonas (7.25 mm storio), lengvas (160 g svorio), bet ypatingai patvarus. Apsauginis „Gorilla Glass 4“ stiklas pagamintas 2,5D technologijos pagrindu, harmoningai užbaigia aptakų berėmį profilį. Nors „Meizu Pro 6“ tikrai panašus į „iPhone“, „Meizu“ dizainerius tikrai galima pagirti. Išmanusis tikrai traukia akį ir ginčytis čia neverta.

Patogi kamera

„Meizu Pro 6“ turi 21 ir 5 megapikselių kameras. Pagrindinė kamera su lazeriniu automatiniu fokusavimu fiksuoja ryškias ir tikslias nuotraukas dieną. Fokusavimas vyksta tikrai greitai, o automatininis režimas baltos spalvos balansą nustato pakankamai korektiškai. Esant silpnam apšvietimui ir prieblandoje nuotraukų kokybė gaunasi tokia, kokia būdinga flagmanams: taip triukšmas nuotraukose yra, vaizdų detalumas menkesnis, tačiau tokiomis sąlygomis retas išmanusis vertas dešimtuko. Makro režimas tikrai džiugina: objektai fokusuojami nuo 5 – 6 cm atstumo. Asmenukių kokybė taip pat nebloga. Rankinis režimas tikrai gerai įgyvendintas: keičiant parametrus, vaizdas keičiasi realiuoju metu – net ir naujokas čia lengvai gali įsisavinti fotografijos meno subtilybes. Atskirų padėkų vertas rankinis fokusavimas, kuris itin patogus naudojant makro režimą.

Patogus pirštų atspaudų skaitytuvas

Priekyje esantis daktiloskopinis pirštų atspaudų skaitytuvas – tikrai patogus dalykas. Galima greitai gauti prieigą prie įrenginio turinio. Labai patogu tai, kas skaitytuvas yra mechaninio mygtuko paviršius. Įjungus ekraną instinktyviai pirštu spaudžiant mygtuką tuo pačiu metu įjungiamas ir atrakinamas išmanusis telefonas. Viskas vyksta intuityviai ir labai patogiai. Pirštų atspaudų atpažinimo greičiui ir tikslumui pretenzijų nėra. Atspaudas nuskaitomas iš bet kokio kampo.

Nepriekaištingas veikimo sklandumas

„Meizu Pro 6“ veikia labai sparčiai ir sklandžiai. Ko  gero kitaip naujausias 10 branduolių lustas veikti ir negali, o būtent toks monstras įkomponuotas telefono viduje.

„Helio X25“, 10 branduolių: keturi 1,4 GHz taktinio dažnio „Cortex A53“ branduoliai, keturi 2 GHz dažnio „Cortex A53“ branduoliai ir du 2,5 GHz dažnio „Cortex A72“ branduoliai. Vaizdo plokštė „Mali T880“, 4 GB operatyviosios LPDDR3 atminties ir sparti eMMC 5.1 (32 arba 64 GB priklausomai nuo versijos) flash atmintis lemia, kad turime galingumą, kurio pilnai užtenka ne tik idealiai sklandžiam sistemos ir programėlių veikimui, bet ir daugumai topinių žaidimų su maksimaliomis konfigūracijomis.

„Meizu Pro 6“ veikia naujausios „Android 6 Marshmallow“ operacinės sistemos pagrindu su „Flyme“ sąsaja.

Racionalus energijos efektyvumas

Procesorius „Helio X25“ pasižymi ne tik ypatingu našumu, bet ir energijos efektyvumu, kurį užtikrina taip vadinamoji trijų klasterių architektūra. Paleidžiant sudėtingas ir reiklesnias energijai programėles, paprasti uždaviniai apdorojami pirmo klasterio, o papildoma apkrova padalinama antram ir trečiam klasteriui. Kai nėra sudėtingų uždavinių, veikia tik pirmas klasteris, o kiti atsijungia. Dėl šitos priežasties gaunamas stabilus našumas, kuris racionaliai naudoja baterijos energiją. Iš tikrųjų visus šiuos gudrius algoritmus sudėtinga nupasakoti žodžiais, tačiau lengva pamatyti realaus veikimo metu. Turėdamas viso labo 2560 mAh talpos bateriją išmanusis telefonas siūlo 40 neintensyvaus naudojimo valandų. Kokio būtent naudojimo? Tokio, kurį galima būtų apibūdinti taip: „Išsitraukiau telefoną, kažką su juo paveikiau ir pasidėjau“. Esant aktyvesniam naudojimuisi įrenginiu (pavyzdžiui, 30 minučių pokalbių, 8 valandos Wi-Fi, 4 valandos 4G, valanda „YouTube“, kelios nuotraukos) telefonas veikia apie 15 valandų. Paprasčiau tariant, vidutiniškai aktyviai naudojantis „Meizu Pro 6“, jo baterija užtikrintai veiks dieną.

Greitas įkrovimas per USB-C

Greitą baterijos įkrovimą užtikrina „mCharge 3.0“ technologija. Praktiškai išmanusis telefonas gauna 100% energijos per 60 minučių, o esant žemam įkrovimo lygiui, energijos pripildymas vyksta tokiu greičiu: 25% energijos per 10 minučių.

Atkreipkite dėmesį, kad USB-C (o tokia jungtimi pasižymi mūsų apžvalgos herojus) yra dar pakankamai retai reiškinys, todėl pamiršę namie įkroviklį, labai tikėtina, kad nelengvai raiste žmogų, kuris išgelbėtų paskolindamas savo.

Trūkumai

Kad ir kaip idealiai „Meizu Pro 6“ atrodytų, jis, kaip ir visi turi keletą trūkumų. Telefonas neturi atminties kortelių lizdo. Žinoma, jei turite 64 GB atminties versiją, tai jokia tragedija. Taip pat telefonas neturi NFC, todėl apie bekontakčius mokėjimus su šiuo įrenginiu tiesiog pamirškite. Išsimaudyti su „Meizu Pro 6“ taip pat nepavyks. Gamintojas nepateikia jokių duomenų, nurodančių tai, kad išmanusis pasižymi atsparumu vandeniui ir dulkėms. Na, o visa kita paliko tikrai gerą įspūdį, naudotis išmaniuoju – tikras malonumas.

 

Naujienos iš interneto