Trakų rajono savivaldybė didina socialinių butų skaičių

Pastebima tendencija, kad Trakų rajono savivaldybės gyventojų, norinčių nuomotis socialinį būstą, daugėja kasmet, o išnuomojamo socialinio būsto visų norinčiųjų nuomotis poreikiams užtikrinti nepakanka.

 Kadangi Trakų rajono savivaldybė nėra pajėgi savo lėšomis plėsti socialinio būsto fondą, problemoms spręsti buvo inicijuotas ir šiuo metu įgyvendinamas projektas „Socialinio būsto fondo plėtra Trakų rajono savivaldybėje“, kurio tikslas – padidinti galimybę socialiai pažeidžiamiems asmenims nuomotis socialinį būstą.

 Planuojama, kad per 2017 metus bus įsigyti 28 butai (1 kambario – 12,  2 kambarių – 16.). Taip pat bus įsigytos 28 viryklės su  orkaitėmis (kiekvienam butui po vieną), kad socialiniuose butuose gyvenantys nuomininkai galėtų ruošti maistą namuose.

 Butai bus perkami Lentvaryje ir (ar) Naujajame Lentvaryje.

Projektas vykdomas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos 8 prioriteto „Socialinės įtraukties didinimas ir parama kovai su skurdu“ įgyvendinimo priemonę Nr. 08.1.2-CPVA-R-408 „Socialinio būsto fondo plėtra“.

Projektas finansuojamas Europos regioninės plėtros fondo ir Trakų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

 Trakų rajono savivaldybės

Strateginio planavimo ir investicijų

skyriaus informacija

Naujienos iš interneto