Merė atstovavo Lietuvai pasauliniuose kongresuose

LIETUVOS SAVIVALDYBIŲ ASOCIACIJOS DELEGACIJA, KURIOJE BUVO IR TRAKŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS MERĖ E. RUDELIENĖ (TREČIA IŠ DEŠINĖS), ATSTOVAVO LIETUVAI TARPTAUTINIAME KONGRESE
LIETUVOS SAVIVALDYBIŲ ASOCIACIJOS DELEGACIJA, KURIOJE BUVO IR TRAKŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS MERĖ E. RUDELIENĖ (TREČIA IŠ DEŠINĖS), ATSTOVAVO LIETUVAI TARPTAUTINIAME KONGRESE

Rajono merė Edita Rudelienė kartu su kolegomis iš kitų penkių Lietuvos savivaldybių atstovavo Lietuvai ir sėmėsi patirties pasauliniuose renginiuose Kolumbijoje bei Ekvadore.

Lietuvai tarptautiniuose renginiuose atstovavo Druskininkų, Panevėžio rajono, Pagėgių, Klaipėdos ir  Trakų rajono vadovai. Siekiant užtikrinti aktyvesnį moterų merių dalyvavimą, E. Rudelienės kelionės išlaidas dengs kongresų organizatoriai.

Spalio 12–15 dienomis E. Rudelienė Kolumbijos sostinėje Bogotoje dalyvavo pasaulio vietos ir regionų valdžių lyderių susitikime.

Tai didžiausias ir įtakingiausias pasaulyje tokio pobūdžio renginys, kuriame dalyvauja merai, aukščiausio lygio regionų ir nacionalinių institucijų vadovai bei pagrindiniai savivaldos partneriai – viešųjų įstaigų, akademinio pasaulio, plėtros agentūrų, finansinių institucijų bei verslo atstovai.

Kongreso metu vyko įvairūs debatai, seminarai bei diskusijos savivaldai aktualiomis temomis, tokiomis kaip vietos finansai, miestų darbotvarkė, moterų lyderių vaidmuo, migracijos politika, transportas, sveikata ir kitomis.

„Susitikimuose su kolegomis iš kitų Europos ir pasaulio miestų mes keitėmės naudinga informacija ir patirtimi, kuri padės puoselėjant Trakus, pritraukti į mūsų rajoną daugiau turistų, skatinti verslą ir kurti naujas darbo vietas“, – sakė rajono merė E. Rudelienė.

Kolumbijoje Lietuvos delegacija taip pat susitiko su buvusiu Bogotos meru lietuviu Antanu Mockumi bei lietuvių išeivijos bendruomenės nariais.

„Bendravome su Enrique Durana Concha, Lietuvos garbės konsulu Kolumbijoje, taip pat Laima Didžiuliene ir jos vyru bei žymiu politikos ir visuomenės veikėju, filosofu A. Mockumi, kitais lietuvių išeivijos atstovais. Buvo įdomu diskutuoti tiek vietos savivaldai, tiek išeivijai svarbiais klausimais“, – tvirtino E. Rudelienė.

Po to pasaulio miestų lyderių diskusijos persikėlė į Kitą (Ekvadoras), kur spalio 17–20 dienomis vyko būstui ir miestų plėtrai skirta Jungtinių Tautų konferencija.

„Trakų miesto plėtra yra ribota, nes mes įsikūrę saugomoje teritorijoje. Todėl buvo naudinga išgirsti pranešimų ir pasiūlymų, kaip kiti pasaulio miestai elgiasi tokiais atvejais – suderina paveldosaugą ir miestų plėtrą. Naudinga patirtimi pasidalinsiu su kolegomis ir pritaikysiu savo darbe“, – pasakojo merė.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto