Kvietimas susipažinti su didžiausiu Europoje garso įrašų archyvu

1572_95b63be74dea72d50b6e7a2a2e1f6d79

Lapkričio 4 d. Vilniaus universiteto Teatro salėje vyks nemokama projekto „Europeana Sounds“ tarptautinė baigiamoji konferencija „Unlocking Sound Collections“. Jos dalyviai bus supažindinti su spalvingu Europos garso paveldu ir naujausiomis inovacijoms archyvinio audioturinio tvarkymo, sklaidos ir taikymo profesinėje veikloje srityse.

Konferencijos organizatorių teigimu, nors šis renginys skirtas visiems, besidomintiems nacionaliniu ir Europos audiopaveldu, jis bus ypač naudingas švietimo ir kultūros įstaigų darbuotojams. Jie pirmieji galės sužinoti naujų būdų, kaip papildyti pamokas, o antrieji gaus vertingų žinių apie kultūrinio paveldo puoselėjimą.

Konferencijoje pranešimus skaitys gausus būrys patyrusių specialistų iš Lietuvos ir užsienio. Žinomas Didžiosios Britanijos folkmuzikos stiliaus atlikėjas Samas Lee pasakos apie Britų salose gyvenančių romų klajoklių folkloro dainas bei jų rinkimą. Fiona Mackenzie, keltų dainininkė, archyvarė ir „Canna House“ vadovė, supažindins su keltų kultūros puoselėtojų dr. Johno Lorne’o Campbello ir jo žmonos Margarete Fay Shaw XX a. pradžioje naudotomis garso įrašymo technikomis. Etnomuzikologė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė dr. Gaila Kirdienė atskleis, kaip buvo ieškoma senųjų dzūkų šokių garso įrašų.

Ypatingą pasirodymą surengs airių elektroninės muzikos duetas „Lakker“. Šie pademonstruos, kaip garso archyvai gali būti panaudoti kuriant naujus muzikos kūrinius, peržengiančius laiko ir įvairių kultūrų apribojimus.

Konferenciją vainikuos Lietuvos muzikos ir teatro akademijos folkloro ansamblio „Tatato“ pasirodymas, kurio metu naujam gyvenimui bus prikelti įvairių Lietuvos etnografinių regionų muzikiniai kūriniai ir dainos.

Išsamiau susipažinti su visais renginio pranešėjais galima užsukus į juos pristatantį tinklalapį, o detali visą dieną truksiančio ypatingo renginio programa pateikiama čia.

Norintieji dalyvauti konferencijoje kviečiami registruotis internetu. Registracija vyks, kol bus laisvų vietų.

Daugiau informacijos apie projektą „Europeana Sounds“ galima sužinoti apsilankius interneto svetainėje www.europeanasounds.eu

Renginio organizatorių informacija

Naujienos iš interneto