Sėkmingų mokslo metų su knyga!

c

Čeža lapai – jau ruduo! Vasarai nusinešus nerūpestingas dienas atėjo rugsėjis, kuriuo prasideda nauji mokslo metai. Šia proga rugsėjo 21-22 dienomis Lentvario bibliotekoje svečiavosi Lentvario pradinės mokyklos antrų klasių mokiniai su auklėtojomis.

Moksleiviai susipažino su biblioteka, sužinojo, ką joje galima veikti, kaip reikia elgtis bibliotekoje ir kaip tapti jos skaitytojais. Į klausimą, kas yra biblioteka mokiniai atsakė: „Biblioteka – tai vieta, kur gyvena knygutės“. Jaunieji skaitytojai paminėjo, kad bibliotekoje galima skaityti knygas, laikraščius, žurnalus, žiūrėti filmus, dirbti kompiuteriu. Periodiškai bibliotekoje vyksta įvairūs renginiai, užsiėmimai ir parodos.

Moksleivius sudomino bibliotekos turtai – leidiniai. Jie sužinojo, kad knygų yra pačių įvairiausių: komiksai, eilėraščiai, apysakos, dienoraščiai, pasakos, legendos ir netgi knygos-žaisliukai. Vaikai išsiaiškino, kaip knygos skirstomos pagal turinį ir kalbą. Be to, susipažino su jų amžiui skirtomis knygomis. Mokinių asmeniniam tobulėjimui gausu knygų anglų, rusų, lenkų, prancūzų ir vokiečių kalbomis.

d

Mokiniams didelį įspūdį paliko mažiausia (apie lietuvių lakūnus) ir didžiausia (Mariaus Jovaišos fotoalbumas ,,Neregėta Lietuva“) bibliotekoje turimos knygos. Jie sužinojo, ką gali atskleisti knygos viršelis: autorių, pavadinimą ir apie ką joje pasakojama.

Sparčiai populiarėjant šiuolaikinėms technologijoms svarbu rasti būdą, kaip sudominti jaunąjį skaitytoją. Interneto galimybės beribės, tačiau jos neatstoja knygų ir gyvo bendravimo, kas  teikia daugiau šilumos, jaukumo, dvasingumo ir galimybę išreikšti savo jausmus.

Biblioteka linki visiems pamilti knygas, pajausti skaitymo džiaugsmą, ir pasitelkus vaizduotę keliauti po neatrastus pasaulius kartu su knygos herojais. Tikimės, kad bibliotekoje kiekvienas vaikas atrado kažką įdomaus, o knygos ir skaitymas taps neatsiejama ir malonia laisvalaikio dalimi.

Ernesta Dzingeliauskienė,

Trakų viešosios bibliotekos

Lentvario filialo vyr. bibliotekininkė 

Šaltinis – www.trakubiblioteka.lt

Naujienos iš interneto