Lentvario ir Trakų miestuose susikūrė saugios kaimynystės grupės

Saugi kaimynystė yra viena sėkmingiausių kada nors egzistavusių nusikalstamumo prevencijos priemonių. Ji pagrįsta paprastomis idėjomis ir vertybėmis, kurios yra bendros daugeliui žmonių. Tik bendradarbiaudami kartu su kaimynais galime sumažinti vietinį nusikalstamumą, viešosios tvarkos pažeidimus ir padaryti savo aplinką saugesne ir geresne vieta gyventi, dirbti.

Spalio 7 dieną  Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato viršininkas Valerijus  Vincukevič, Lentvario seniūnijos seniūnas Vytas Rukšėnas, Trakų seniūnijos seniūnas Kęstutis Vilkauskas pasirašė saugios kaimynystės sutartis su daugiabučio namo Mokyklos g. 5, Lentvaryje, savininkų grupės atstovu Sigitu Stropumi ir daugiabučio namo Vytauto g. 54, Trakuose, savininkų Saugios kaimynystės grupės atstovu Dariumi Jakoniu.

Saugios kaimynystės grupės tikslas – stiprinti bendruomeninę dvasią, kad visi gyventojai bendradarbiaudami ir komunikuodami galėtų prisidėti prie savo nuosavybės apsaugos. Įsigilinę ir supratę vieni kitų problemas ir poreikius bendruomenė, policija ir seniūnija padeda ir dirba kartu, o ne kovoja dėl teisių ir pareigų.

Trakų rajono policijos komisariato informacija

Naujienos iš interneto