Visa tiesa apie „iPhone 7“Jau rytoj, rugsėjo 7 dieną įvyks naujojo „iPhone“ telefono pristatymas. Tiesa, dėl telefono pavadinimo galima tik spėlioti. Varle.lt mobiliųjų įrenginių specialistai nuolat seka IT rinkos naujienas, tad surinko pagrindinę informaciją apie tai, kas jau yra žinoma apie naująjį „Apple“ produktą.

Gandų, nuotraukų ir spėjimų dėl to, koks bus naujasis „iPhone“ išmanusis telefonas yra labai daug. Žvelgiant į pastarųjų metų tendencijas, dauguma jų – bent jau korpuso nuotraukos ir pagrindinė informacija apie vidinės konstrukcijos elementus pasitvirtina. Klausimų  kelia pavadinimas ir techninės įrangos detalės.

Išorė. Žinoma, telefono dizainas neliko paslaptyje. Jau kelis kartus internete pasirodydavo įrenginio nuotraukos iš visų pusių. Jose matomos plastmasinės antenų juostos (jos užima žymiai mažiau vietos ir pasižymi lygesniais kontūrais), atnaujinta kameros objektyvo kontrukcija, sklandžiai įsiliejanti į įrenginio korpusą.

Taip pat internete pasirodė SIM kortelių dėtuvių nuotraukos, kurios, prisiminkim, visada turėjo tokią pat spalvą kaip korpusas. Šįkart viena dėtuvių yra tamsios spalvos. Tikėtina, kad tai naujoji „iPhone“ įrenginių spalva – „Space Black“ arba „Deep Blue“, apie kurias jau ne kartą minėjo nemažai užsienio šaltinių.

Yra spėjimų, kad „Home“ mygtukas taps jutikliniu, tačiau reikėtų pažymėti tai, jog nuotraukose jis atrodo įprastai.

Pavadinimas. Naujienos korpusas praktiškai nesiskiria nuo „iPhone 6“ ir „iPhone 6S“, o nuotraukose kažkodėl matosi „S“ raidė, todėl yra prielaida, kad naujiena bus pavadinta „iPhone 6S (2016)“ ir jokių radikalių pokyčių tikėtis neverta. Viename vokiečių tinklaraštyje yra spėjimų, kad naująjį „iPhone“ pavadins „iPhone 6SE“. Mes įpratome, kad kas du metus pavadinime atsinaujina skaičiai, tačiau taip juk buvo ne visada: pirmąjį „iPhone“ lydėjo 2G indeksas, antrąjį – 3G ir tik vėliau nusistatė mums jau įprasta „Apple“ išmaniųjų telefonų pavadinimų tvarka. Galbūt atėjo laikas pokyčiams?

Patobulintas įrangos „įdaras“. Naujieji flagmanai turės dviejų branduolių „Apple A10“ procesorių, o 5,5 colio modelis gaus dar ir 3GB operatyviosios atminties. Bus atnaujinta kamera – abiejuose modeliuose bus patobulintas objektyvas ir optinis vaizdo stasbilizavimas, o didesnė versija (pavadinikime ją „iPhone 7 Plus“) bus aprūpinta dviguba kamera, kuri lems, kad du vienu metu užfiksuoti kadrai leis mėgautis kur kas kokybiškesniu vaizdu. Taip pat tikėtina, kad „didįjį“ „iPhone“ gamintojas gali aprūpinti naujos kartos „Touch ID“, tuo tarpu kai 4,7 colio įrenginys greičiausiai gaus seną skaitytuvą.

Ekranų raiška. Įstrižainės lieka tos pačios – rinkai bus pasiūlyti 4,7 ir 5,5 colio ekranai, tačiau manoma, kad tai bus FullHD ir QuadHD. Skamba neblogai. Ankstesnių kartų išmanieji telefonai ir be to galėjo pasigirti labai ryškiais ekranais, o su tokia raiška bus dar geriau.

Nebus 16 GB versijos. Tikėtina, kad šių metų „obuolių“ telefonų linijoje bus naujų atminties talpos požiūriu modelių. Gamintojas planuoja atsisakyti 16 GB versijos ir pasiūlyti 256 GB variantą.  Autonomiškumas. „Apple“ įnirtingai dirba ties savo įrenginių autonomiškumu ir per pastaruosius metus ženkliai padidino „MacBook“ veikimo laiką. Ir „iPhone 6S“ veikia šiek tiek ilgiau nei „iPhone 6“ ir dar ilgiau nei „iPhone 5S“. Štai ir „septynetas“ kai kurių šaltinių teigimu, gaus 14% didesnę bateriją nei buvo anksčiau.

Apsauga nuo dulkių ir drėgmės. „Apple“ niekada nepranešdavo apie savo išmaniųjų telefonų atsparumą vandeniui. Nepaisant to, faktiškai įrenginiai juo pasižymėjo. Pastebėta, kad paskutinių kartų atstovai atlaiko panardinimą vandenyje, o ką jau kalbėti apie kelių lašų ant korpusų atsiradimą. Yra tikimybė, kad „iPhone 7“ pagaliau gaus oficialų atsparaus vandeniui ir dulkėms įrenginio statusą.

Ausinių garso jungties trūkumas. Tai viena populiariausių žinių apie „iPhone 7“, dėl kurios teisingumo praktiškai jau niekas neabejoja. Apie tai, kad kompanija atsisako 3,5 mm jungties pasisakė net „Apple“ bendraįkūrėjas Stivas Vozniakas. Jo manymu, toks sprendimas lems mažesnį modelio populiarumą, jei komplektacijoje nebus „Bluetooth“ ausinių.

Greitas įkrovimas. „iPhone 7“ pasižymės greito įkrovimo funkcija. Jei dabartiniai modeliai įkraunami elektra, kuri pasižymi tokiomis charakteristikomis kaip kad ne daugiau 5W/1А, tai „iPhone 7“ palaikys 5W/2А.

Kaina. Kaip taisyklė, naujųjų „iPhone“ kainos pardavimų pradžioje būna maždaug tame pačiame lygyje jau kelis metus iš eilės. Tačiau negalima atmesti staigmenų tikimybės. Neseniai „PhoneArena“ pasidalino savo kainų versija:

„iPhone 7“:

  • 32 GB — 5 288 juaniai (790 dolerių);
  • 128 GB — 6 088 juaniai (910 dolerių);
  • 256 GB — 7 088 juaniai (1 060 dolerių).

„iPhone 7 Plus“:

  • 32 GB — 6 088 juaniai (910 doleriai);
  • 128 GB — 6 888 juaniai (1 030 doleriai);
  • 256 GB — 7 888 juaniai (1 180 doleriai).

Naujienos iš interneto