6 dažnos klaidos renkantis apšvietimą

pdlixKodėl vieni namai atrodo jaukūs, o kiti, net su labai panašia apdaila, visiškai šalti ir nesimpatiški?

Kodėl vienuose kambariuose būti malonu, o kituose greitai išvargstate? Kodėl tinkamų drabužių suradimas toks varginantis ir sudėtingas procesas?

Jeigu Jus kamuoja šie ir panašūs klausimai, neabejotinai atsakymas slypi apšvietimo klaidose. Venkite šių pagrindinių klaidų ir jūsų ateitis bus šviesi.

  1. Pasikliauti tik vienu šviesos šaltiniu

Raktas į gerą apšvietimą yra šviesos sluoksniavimas, t.y. šviestuvų išdėstymas keliais aukštais. „Negalima pasikliauti tik vienu šviesos šaltiniu. Galite varijuoti su pakabinamomis lempomis ir grindų šviestuvais arba stalinėmis lempomis“, sako ELMO apšvietimo salono vadovas Saulius Baravykas. Šilti šviesos telkiniai atkreipia žmonių dėmesį ir sukuria erdvės intymumą.

  1. Virš galvų naudoti per ryškius šviestuvus

Nėra nieko blogiau, nei per ryškios šviesos, kurios priverčia jaustis it scenoje. Norint to išvengti rekomenduojama naudoti šviesos reguliatorius ir šiltas, baltas lemputes kiekviename kambaryje, įskaitant ir vonios. Šiukštu, kai apšvietimas nušviečia Jus!

  1. Negalvoti apie šviestuvo galią

Gera nuotaika yra svarbiausias dalykas, tačiau pietūs ypač ryškioje šviesoje savijautą tik blogina. Ir visa tai tik todėl, kad apšvietimui naudojami netinkamos galios šviestuvai. Jei norite šviesios ir jaukios svetainės, kurios plotas 20 m2, rekomenduojama rinktis LED šviestuvus, kurių galia apie 70 W. O didžiausias malonumas – turėti galimybę reguliuoti apšvietimo intensyvumą pagal nuotaiką ar dienos metą. Bet jeigu Jūs neturite reguliatoriaus, tada reiktų bent jau galimybės sumažinti ar padidinti apšvietimo intensyvumą 20 m2 kambaryje nuo 40 iki 80 W.

Vonios kambaryje reikia rinktis šviestuvą virš galvos ir šonuose arba abiejuose veidrodžio pusėse. Jei vonios kambarys yra 9 m2, tai virš galvos turi būti keletas LED šviestuvuvų po 6 – 12W, o šonuose po 5-10 W.

Naudodami LED šviestuvus nešvaistysite pinigų elektros energijai, nes jie sunaudoja iki 10 kartų mažiau energijos, nei įprastiniai šviestuvai.

  1. Per daug įrenginėti įleidžiamų šviestuvų

Saikingai naudokite įleidžiamus į lubas šviestuvus, nes per daug apšvietimo pavers Jūsų lubas skylėtu olandišku sūriu! Būkite atidūs – skirtingoms patalpoms reikia skirtingo tipo šviestuvų. Įleidžiami šviestuvai puikiai tinka vonios kambaryje ar koridoriuje, tačiau tokio tipo šviesa yra per daug griežta ir plokščia gyvenamosioms zonoms. Šio tipo šviestuvai labiau tinka ofisams ar įstaigoms.

  1. Šviesos jungiklius ar reguliatorius įrenginėti netinkamoje vietojeApšvietimasyra viskas! Jis sukuria atmosferą, dramą ir intrigą kambaryje. Pats paprasčiausias būdas tai pasiekti – reguliuoti šviesos stiprumą. Galite visur naudoti reguliatorių, net ir vonios kambaryje. Jungiklius ar šviesos reguliatorius patogiausia įrenginėti 92 cm aukštyje nuo grindų. Sumontuokite juos apie 4 – 5 cm nuo durų staktos toje pačioje pusėje iš kurios atsidaro durys.
  2. Nesirūpinti savo drabužine

Jūsų spintai taip pat reikia dėmesio. Geras, paslėpto tipo apšvietimas padeda atskirti, kuo vienos juodos kelnės skiriasi nuo kitų: tik kokybiška šviesa parodo atspalvių skirtumus ir smulkiausias rūbų detales. „Mes taip pat dažnai rekomenduojam akcentinius šviestuvas spintos viršuje, kaip antrinius šviesos šaltinius. Kad kiekvieną rytą būtų lengva išsirinkti drabužius, geras apšvietimas yra vienas iš būtinų reikalavimų“, sako ELMO apšvietimo salono vadovas Saulius.

Įleidžiami šviestuvai

http://www.elmo.lt/lt/415-ileidziami-sviestuvai

Naujienos iš interneto