Turistų skaičius stabiliai auga

Jau antra vasara, kai Trakų turizmo informacijos centras ( toliau TIC) turistus aptarnauja pačioje senamiesčio širdyje – Karaimų g. 41. Džiugu, kad TIC lankytojų skaičius stabiliai auga.

Lyginant 2016 m. I pusmetį su tuo pačiu laikotarpiu 2015 metais, turistų, apsilankiusių TIC-e, skaičius išaugo 42 proc.

TOP dešimtuką, lyginant 2016 m. ir 2015 m. I-us pusmečius, sudaro tos pačios šalys. Tai Trakų turizmo rinkodaros 2015 – 2020 m. strategijoje patvirtintos prioritetinės rinkos – kaimyninės šalys, Skandinavija, Vokietija, Izraelis.

Šalių eiliškumas kasmet kinta nežymiai. Lyderio pozicijas antri metai išlaiko turistai iš Vokietijos. Pastarųjų skaičius padidėjo 27 proc. Pirmą kartą po Baltijos šalis +60 amžiaus grupės keliaujantys renkasi organizuotas, grupines keliones ( 3-4 nakvynės Lietuvoje, kemperistai renkasi nakvynę Trakuose). Jei keliauja ne pirmą kartą – tuomet vokiečiai jau planuoja kelionę individualiai, nakvynės vietą daugiausia rezervuoja iš anksto per booking.com, poilsį Trakuose stengiasi priderinti prie čia vykstančių kultūros ir sporto renginių.

Grįžta turistai iš Lenkijos. Jų TIC-e sulaukta, kaip ir iš kaimyninės Latvijos, dvigubai daugiau nei per 2015 m. I pusmetį.

Stabilus turistų skaičiaus TIC-e augimas pasiektas sistemingos rinkodaros, nukreiptos į prioritetines rinkas – krašto turizmo ištekliai, renginiai pastoviai pristatomi tarptautinėse turizmo parodose, leidžiami ir turistams nemokamai dalijami informaciniai leidiniai, bendri rinkodaros projektai su Valstybiniu turizmo departamentu, Lietuvos kurortų asociacija, glaudžiai bendradarbiaujama su Vilniaus m. savivaldybe ir jų TIC-u, Vilniaus oro uostu.

Nuo užsieniečių neatsilieka ir lietuviai. Keliauti ir ilsėtis po Lietuvą tarp lietuvių tampa madinga. TIC-e sulaukta 24 proc. daugiau, nei 2015 m. I pusmetį. Tai daugiausia šeimos 30 – 50 m. amžiaus, savo poilsį Trakuose planuojantys individualiai.

Trakų TIC informacija
Nuotraukos iš TIC archyvo.

Trakų turizmas nuotrauka.
https://www.facebook.com/trakaivisit/posts/1039758282768150

Naujienos iš interneto