Paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena

Rajono savivaldybėje paminėta Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos diena. Ši šventė – tai dar viena tradicija, kuri savivaldybėje puoselejama ne vienerius metu.

Tačiau šįkart jos dalyvių  – esamų ir   buvusių žiniasklaidos atstovų, bendradarbių ir talkininkų, Trakų viešosios bibliotekos darbuotojų – laukė staigmena. Be įprasto susitikimo su rajono savivaldybės vadovais ir pokalbio už apvalaus stalo surengta ir speciali išvyka, kuri įvyko mero patarėjos Dominykos Dubauskaitės iniciatyva.

Pirmiausia savivaldybės autobusu žiniasklaidos atstovai vyko į sostinę, kur buvo surengta ekskursija po Vilniaus universitetą. Nemažai išvykos dalyvių yra baigę būtent šią aukštąją mokyklą, tad  susitikimas su gimtąja Alma Mater Vilnensis jaudino ir žadino gražiausius jausmus.

„Man tai labai brangus susitikimas su jaunyste“, – susijaudinusi kalbėjo Juzefa Lyčkovska, buvusi „Galvės“ laikraščio lenkų ir rusų skyrių vedėja. Ji prisipažino, kad universitetą yra baigusi prieš 55 metus ir dabar, drauge su brangiais širdžiai prisiminimais, jį tarsi atranda iš naujo.

Seniausio Rytų Europoje universiteto istorija nepaliko abejingų nė vieno. Kelių kartų plunksnos broliai ir sesės turėjo puikią progą išgirsti daug naujo, gėrėtis senomis ir atnaujintomis  skaityklomis, observatorija, sužinoti fantastinių faktų iš universiteto kūrėjų ir puoselėtojų gyvenimo, pasidžiaugti legendiniais kiemeliais ir nepakartojama Šv. Jonų bažnyčia.

Kupini geros nuotaikos, įspūdžių šventės dalyviai nesiskirstė ir susibūrė pabendrauti su rajono valdžios atstovais. Juos pasveikino rajono savivaldybės mero pavaduotoja Marija Puč, mero patarėja  D. Dubauskaitė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič.

Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos proga linkėta aštrios plunksnos, kūrybiškumo, profesionalumo vykdant svarbią žinių nešėjo misiją, skleidžiant jas plačiai ir giliai.

Susitikimo pradžioje TV „Aidas“ direktorius Česlovas Rulevičius pademonstravo kartu su mokiniais sukurtą filmą, kuriame įamžinta daug su Trakais susijusių istorijos bei kultūros įvykių.

Su naujaisiais įgyvendintais projektais, išleistomis knygomis bei kitais leidiniais supažindino „Vorutos“ leidyklos vadovas, „Vorutos“ istorijos laikraščio, rajono laikraščio „Trakų žemė“ leidėjas bei vyr. redaktorius Juozas Vercinkevičius. Trakų viešosios bibliotekos direktorė Danguolė Banevičienė ir bibliotekininkė Elena Žilinskienė pristatė unikalią knygą apie Tiltų kaimo istoriją, pasidalijo mintimis, kaip ji buvo kuriama.

Neglaistydami aštresnių kampų apie aktualias problemas kalbėjo Nacionalinės premijos laureatas, žurnalo „Miškai“ redaktorius Albertas Žostautas, žurnalistai Jonas Počepavičius, Kęstutis Petkūnas, Trakų bendruomenės atstovas Zigmundas Ramanauskas ir kiti.

Šio tradicinio susitikimo dalyviams buvo įteikta gėlių, suvenyrų.

Sigita Nemeikaitė 
Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė 

Akimirkos iš Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos, kurią tradiciškai surengė rajono savivaldybė.

Naujienos iš interneto