Jau kviečia „Trakų vasara 2016 – Pasaulio gyvybės medžiai“

iYDYBHD30Tradicinė Trakų miesto šventė „Trakų vasara“, vyksianti birželio 2-5 dienomis, pristato programą „Pasaulio gyvybės medžiai“.

Šiuo renginiu Trakuose pradedamas aktyvus turizmo sezonas. Jis skirtas ne tik lietuvių, bet ir kitų tautų kultūrai, nes Trakų kraštas iš seno – daugiatautis ir daugiakultūris. Į šią erdvę įsilieja ir Trakų miesto-partnerio Alanijos kultūros dienos. Trakai ir Turkijos miestas Alanija šiemet mini tarptautinio bendradarbiavimo 10-metį.

Kultūra – kiekvienos tautos tapatumo išsaugojimo gyvybės medis. Ji išryškina kiekvienos tautinės grupės išskirtinumą.Tai – traukos šerdis saviems ir dažnai sunkiai įmenama mįslė svetimiems. Istorijos vingiuose šitai visada sukeldavo įvairiausių nesusipratimų lavinas ar net konfliktus.

Šių dienų pasaulyje, kai tautų, valstybių teritorijas apibėžiančios sienos vis labiau netenka tradicinės paskirties, ypač aktualu pažinti, suprasti artimų ir tolimų kaimynų kasdienybę, jų tradicijų, papročių esmę. Tuo labiau, kad niekada nesustojančio laiko sukūryje pasaulis nepaprastai greitai, tarsi akimirksniu, kinta, grėsmingai projektuodamas naujus ateities vaizdinius.

„Pasaulio gyvybės medžiai“ į visumą jungia įvairių tautų kultūros savastį, atskleidžia kiekvienos jų tapatybės skirtumus ir panašumus.

„Trakų vasara 2016“ kviečia: „Žydėk, pasaulio gyvybės medi!“

Programą rasite www.trakai.lt

Trakų miesto šventės organizatoriai

Naujienos iš interneto