Kultūros rūmuose atidaryta paroda

Menininkės Edita (kairėje) ir Leonida Tamulytės per parodos atidarymą sulaukė ir gėlių puokščių, ir šiltų sveikinimų
Menininkės Edita (kairėje) ir Leonida Tamulytės per parodos atidarymą sulaukė ir gėlių puokščių, ir šiltų sveikinimų

Praėjusį ketvirtadienį  (balandžio 14 d.) Trakų kultūros rūmuose atidaryta tapybos darbų paroda „Trys kartos“. Parodos pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai – eksponuojami darbai yra sukurti trijų autorių, kurie susiję giminystės ryšiais: senelis, mama ir dukra, Leonas Tamulis (jau iškeliavęs anapalin), Leonida Tamulytė ir Edita Tamulytė.

Dvi menininkės Tamulytės per parodos atidarymą pasidžiaugė galinčios parodoje pristatyti ir L. Tamulio darbus. „Mums pačioms ši paroda labai svarbi, nes galime pristatyti ir senelį, – sakė parodos autorės. – Mūsų trijų darbai yra skirtingos stilistikos, bet tikime, kad jie visiems neš gerą nuotaiką“.

Parodos atidaryme dalyvavęs Trakų kultūros rūmų direktorius Edvard Keizik taip pat pasidžiaugė paroda. „Džiugu, kad tokio aukšto lygio menas pristatomas Trakų kultūros rūmuose, mes tuo didžiuojamės“, – sakė E. Keizik.

Sveikinimo žodį tarė ir Trakų rajono savivaldybės švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Alina Jakonis, ir laikraščio „Trakų žemė“ vyr. redaktorius Juozas Vercinkevičius, sveikino bei gėlių autorėms gausiai teikė ir kiti susirinkusieji.

„Tikiuosi, kad ateityje bus daugiau parodų ir dėkoju mano studijos studentams“, – po sveikinimų sakė E. Tamulytė. Jos įkurta Editos dailės studija suaugusiems Trakų kultūros rūmuose veikia jau nuo praėjusių metų. Studijos įkūrėja E. Tamulytė yra gimusi Trakuose, menus studijavo Vilniaus Dailės Akademijoje bei Meno ir Dizaino Institute Suomijoje, užsienyje yra dirbusi tapybos restauratore, paveikslų identifikavimo ir pirkimo konsultante, paveikslų eksperte ir parodų organizatore.

Paroda „Trys kartos“, kurioje eksponuojami 26 darbai, Trakų kultūros rūmuose veiks iki gegužės 14 dienos.

Trakų kultūros rūmų inf.

Aleksandro Aziulevičiaus nuotr.

Naujienos iš interneto