Lentvariečiai dalijosi savo mintimis su jaunimu iš visos Europos

Kovo 11–13 dienomis Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos mokiniai dalyvavo Prahoje vykusioje konferencijoje „European Students For Liberty 2016“.

Konferencijos metu galėjome susipažinti su žmonėmis iš 44 skirtingų šalių, dalinomės savo idėjomis ir mintimis su jaunimu iš visos Europos, užmezgėme naudingų kontaktų. Konferencijoje paskaitas skaitė daugiau nei 30 savo srities specialistų iš viso pasaulio. Paskaitą apie švietimo kainas „Price of Free Education“ skaitė viena iš ESFL koordinatorių Lietuvoje Gabrielė Pauliukaitė.

Konferencijoje dalyvavę Lentvario miesto atstovai labiausiai džiaugiasi turėta galimybe pagilinti anglų kalbos žinias, pabendrauti su įvairiais žmonėmis iš skirtingų šalių, naujomis pažintimis  bei idėjomis.

„Labiausiai patiko žurnalisto paskaita apie pabėgėlių krizę Europoje.“ „Amerikiečių filosofo mintys apie žmogaus teises bei laisves paskaitoje „How to promote peace“ paskatino labiau įsigilinti į šiuo metu visą pasaulį drebinančias karo bei valstybių nesantaikos problemas.“ Taip atsiliepia apie konferenciją joje dalyvavę lentvariečiai. .

Už dalinį kelionės finansavimą dėkojame Trakų rajono savivaldybei ir Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijai bei direktoriui Jonui Kietavičiui, kuris rūpinosi mumis visos kelionės metu.
Adrija Naskauskaitė
Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos 3B klasės mokinė

www.trakai.lt

Lentvariečiai Prahoje praplėtė akiratį, įgijo naujų pažinčių bei idėjų. Daivos Prakapaitės nuotr.

Naujienos iš interneto