- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Projektuojama poilsiavietė prie Lentvario ežero

Bendrovės „Ademo grupė“ projekto vadovė V. Juškauskaitė supažindina su Lentvario poilsiavietės projektiniais pasiūlymais. Šalia stovi Lentvario miesto seniūnas Vytas Rukšėnas [1]
Bendrovės „Ademo grupė“ projekto vadovė V. Juškauskaitė supažindina su Lentvario poilsiavietės projektiniais pasiūlymais. Šalia stovi Lentvario miesto seniūnas Vytas Rukšėnas

Supažindino su rengiamu projektu

Praėjusią savaitę Lentvario miesto gyventojai buvo supažindinti su „Poilsio ir rekreacijos zonos prie Lentvario ežero“ projektiniais pasiūlymais. Projektą, pagal Trakų r. savivaldybės administracijos užsakymą, rengia UAB „Ademo grupė“ projektuotojai. Lentvario seniūnijos salėje susirinkusiems lentvariečiams apie šį projektą papasakojo bendrovės „Ademo grupė“ projekto vadovė Vinga Juškauskaitė ir projektuotojai Konstantinas Balanda, Saulius Leinartas ir architektas Vilius Raicevičius.
Trakų r. savivaldybės Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Svetlana Žilionienė informavo, kad projekto įgyvendinimo pradžia numatyta 2017 m., o darbus baigti planuojama per du metus. Projekto įgyvendinimas kainuos apie 1 mln. eurų. Lėšos bus panaudotos iš ES fondų investicinių veiksmų programos miestų kompleksinei plėtrai, programą kuruoja Lietuvos vidaus reikalų ministerija.

Aktyviam poilsiui ir kultūriniams renginiams

Kuriama poilsiavietė skiriama ne tik maudynėms, bet ir aktyviam poilsiui. Projekto tikslas –
sukurti kokybišką rekreacinę zoną vietinių gyventojų ir lankytojų poilsiui gamtinėje aplinkoje. Pasak projekto vadovės V. Juškauskaitės, kadangi pietinė Lentvario ežero pakrantė yra populiari miestelėnų poilsio vieta su natūraliai susiformavusiais takais ir privažiavimais, jie siekia išsaugoti vertingus teritorijos elementus – vaizdingą reljefą ir želdinius bei sukurti vizualiai derančią ir funkcionalią aplinką.
Lankytojų poilsiui išilgai ežero pakrantės numatomos grįstos aikštelės su lauko baldais ir ugniakuro zonomis. Aktyviam poilsiui numatoma eilė lauko aikštelių skirtų tenisui, krepšiniui, tinkliniui bei treniruoklių ir vaikų žaidimų aikštelės.
Ežero pakrantėje projektuojami lieptai su valčių prieplauka ir poilsio zonomis. Šalia aikštynų numatoma įrengti lauko dušus ir tualeto pastatą, o visoje teritorijoje – persirengimo kabinas ir aikšteles kilnojamiems biotualetams.
Centrinėje paplūdimio dalyje projektuojamas virš vandens iškilęs pasagos formos lieptas  – pliažas.

Poilsiavietė – be automobilių

Projektuotojai žada, natūraliai susiformavusį takų tinklą išplėtoti ir pritaikyti pėstiesiems, dviratininkams ir aptarnaujančiam transportui.
Projekto įgyvendinimo metu planuojama rekonstruoti į poilsiavietę vedančius privažiavimus: Vytauto, Grafų gatves ir kitus kelius. Bus įrengti šaligatviai, nuotekų šalinimo sistemos, gatvių apšvietimas
Lentvario seniūnas Vytas Rukšėnas tikino, kad projekte nenumatytas poilsiautojų atvažiavimas su automobiliais bei motociklais į poilsiavietės teritoriją, todėl automėgėjai nedrums poilsiautojų ramybės ir neterš atmosferos autotransporto išmetamosiomis dujomis. Automobilių stovėjimo aikštelės bus įrengtos atokiau nuo poilsio zonos.
Kai lentvariečiai, žinodami apie Lentvario miesto sudėtingą kriminogeninę situaciją, paklausė, kaip bus saugomi milijoninės vertės poilsiavietės statiniai ir kiti įrenginiai, seniūnas V. Rukšėnas guodėsi, kad bus įrengtos vaizdo stebėjimo kameros.

Kęstutis Petkūnas,
Autoriaus nuotr.