Ar vietinė rinkliava tenkina vietinius gyventojus?

Kopija-iš-Lsdp-logoTrakų rajono savivaldybės tarybos LSDP frakcija gavusi daug Trakų miesto ir Trakų rajono gyventojų nusiskundimų dėl vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimą tvarkos Trakų mieste, dar praėjusį rudenį UAB „Trakų paslaugos“ pateikė paklausimą su 6 konkrečiais klausimais, susijusiais su vietine rinkliava už automobilių parkavimą. Deja, konkrečių atsakymų nebuvo gauta, išskyrus tik įmonės vadovo atsirašymą, kuris sukėlė dar daugiau abejonių. Dėl to socialdemokratai vasario 3 d. užregistravo sprendimo projektą dėl Trakų rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimą nuostatų papildymo.
Pagal galiojančią tvarką, savivaldybės tarybos patvirtintose zonose ištisus metus automobilių stovėjimas mokamas nuo 8.00 iki 22.00 valandos, neatsižvelgiant nei į miesto svečių srautus, kurie ne sezono metu ženkliai mažesni, nei į sukeliamus didelius nepatogumus vietos gyventojams. Galiojanti tvarka skaudžiai „muša per kišenę“ trakiečiams ir savivaldybės įstaigoms. Šiuo sprendimu siekiame, kiek galima labiau palengvinti situaciją būtent vietos gyventojams, taip pat optimizuoti savivaldybės įmonės UAB „Trakų paslaugos“ darbą susijusį su vietine rinkliava.
Siūlome, kad vietinė rinkliava būtų renkama visomis savaitės dienomis tik nuo balandžio 1 d. iki lapkričio 31 d., o nuo gruodžio 1 d. iki kovo 31 d. tik savaitgaliais ir šventinėmis dienomis. Konkretūs laikai skirtingoms zonoms skirtingu laikotarpiu svyruoja nuo 8.00 iki 18.00, 20.00 ir 22.00 valandos. Taip pat siūlome šiuo metu galiojančią tvarką, pagal kurią galima susimokėti mažiausiai už vieną valandą, pakeisti į mokėjimą už pasirinktą stovėjimo laiką, kai už sumestų monetų (10, 20, 50 centų nominalo) sumą paskaičiuojamas proporcingas nustatyto vienos valandos įkainio laikas. Dar vienas mūsų siūlomas nuostatų papildymas yra elektra varomiems automobiliams, pažymėtiems tai įrodančiais gamintojo skiriamaisiais ženklais, stovėjimas visose zonose nemokamas ir neribojamas.
Tikimės, kad valdančioji dauguma atsižvelgs į logiškus ir teisingus mūsų pasiūlymus bei šis sprendimo projektas bus patvirtintas.

LSDP Trakų rajono skyriaus inf.

Naujienos iš interneto