Vydūnas Sadauskas kvietė trakiečius nemokamai pasivaišinti kavos puodeliu

Kavos akcijos organizatorius Vydūnas Sadauskas
Kavos akcijos organizatorius Vydūnas Sadauskas

Pirmą kartą Trakuose kalėdiniu laikotarpiu vykusi akcija „Iki pasimatymo mieli senjorai” kvietė Trakų krašto senjorus nors trumpam pabėgti nuo kasdienybės ir pasivaišinti nemokamu kavos ar arbatos puodeliu. Akcijos iniciatorius Vydūnas Sadauskas džiaugėsi, kad akcija sulaukė didelio kraštiečių aktyvumo ir ne vienam įsimins dar ilgam.
Štai viena moteris man papasakojo, kaip jos sesuo, kuri jau ne pirmą dešimtį metų gyvena užsienyje, labai nustebo sužinojusi apie šią akciją, nes jos šalyje, pasirodo, tokios akcijos nebūna. Kraštietė pasidalino sesers žodžiais: „Gražu, kai grįžtančius iš svetur pavaišina ir primena, ką reiškia būti namuose”, – dalindamasis akcijos įspūdžiais pasakojo Vydūnas Sadauskas.
Su kitu akcijos dalyviu V. Sadauskas bendravo asmeniškai.
„Prie manęs priėjo vyras, paspaudė ranką ir pasiguodė, kad tiesiog gauna per mažą pensiją ir negali sau leisti nueiti į Trakų kavines. Šios akcijos dėka šiais metais šis trakietis pirmą kartą aplankė „Apvalaus stalo klubą“. Pamatęs, kad akcijoje dalyvauja net šešios Trakų kavinės, su kaimynu nusprendė aplankyti ir kitas kavines. Būtent tokie gražūs atsiminimai, kurių tikrai yra ne vienas, ir įpareigoja akciją rengti dar ne kartą,”– sakė Vydūnas Sadauskas.
Akcijos iniciatorius pilnas įspūdžių ir prisiminimų, kuriais su juo pasidalino žmonės, dalyvavę akcijoje. „Dovanojamas juk ne kavos puodelis, o prisiminimai, kurie gimsta prie simbolinio kavos puodelio bendraujant su artimaisiais, draugais ar svečiais“ –
pridūrė jis.
VŠĮ „Azzara“ fondas dėkoja „Senąjai kibininei“, „Apvalaus stalo klubui“, „Šokolado sostinei“ ir „Trakų picai“, kurie geranoriškai sutiko dalyvauti Senjorų akcijoje „Iki pasimatymo prie kavos puodelio”.

DSC09241DSC09273

 

VšĮ „Azzara“ fondo inf.

Naujienos iš interneto