Griūvantis L. Pinkevičiaus Lentvario dvaras, kuriame vyko jo ir A. Valentaitės vestuvės, varžytynėse parduodamas pusvelčiui

Lentvario dvaras_2013 10 17 014_nuotr. Eimant-s Dauk-ait-s

Lapkričio viduryje su Asta Valentaite išsiskyrusio Laimučio Pinkevičiaus gyvenime – vėl neramumai. Jau kurį laiką varžytynėse bandoma parduoti jam priklausantį Lentvario dvarą. Deja, nesėkmingai. Šiuo metu vyksta jau antrosios varžytynės, tad pirminės siūloma dvaro kaina tesiekia 60 procentų tikrosios turto vertės.

Prieš septynerius metus būtent šiame dvare Laimutis atšoko savo vestuves su Asta Valentaite. Tuomet dvaras dar buvo puoselėjamas, tačiau vėliau jis, dėl aplaidumo, pradėjo griūti. Varžytynėse pateikiamoje informacijoje skelbiama, kad pastato nusidėvėjimo procentas – 50 proc. Lentvario dvaro rūmai ir žemės sklypas yra išsidėstę šiaurinėje Lentvario miesto teritorijos dalyje, kvartale, apribotame Klevų alėja ir Tiškevičių gatve, gražiame gamtovaizdyje.

Bendras pastato plotas – 1923,58 kv. m. Tai trijų aukštų pastatas su rūsiu. 1973 metais buvo atliktas pastato techninis planas, pagal kurį vėliau buvo vykdomi restauracijos darbai. 2008 m. šiame objekte buvo atliekamas patalpų valymas, nereikalingų konstrukcijų ardymas ir panašūs darbai. Būtent 2008 m. dvare vyko Laimučio ir Astos vestuvių puota. Sklypo, kuriame stovi dvaras, tertorija yra didesnė kaip 20 ha.

Didžioji dalis teritorijos aplink dvarą įvardijama kaip Lentvario dvaro parkas.Pradinė sklypo ir jame esančio dvaro pardavimo kaina – 695 088 Eur. Varžytynėse pateikiamais duomenimis, pastato konstrukcinių elementų būklė šiuo metu yra prastesnė už vidutinę, inžinerinės įrangos būklė – prasta, net ir vidaus patalpų būklė apibūdinama kaip prastesnė už vidutinę, patalpoms reikalingas remontas, kai kurios – neįrengtos. Antstolės padėjėja Indrė Liveikytė DELFI patikino, kad tai – jau antrosios šio objekto varžytynės. Pirmųjų metų neatsirado nė vieno, norinčio įsigyti šį pastatą. „Tai nestandartinis objektas. Kiek teko kalbėtis ir su kolegomis, nė vienam dar neteko varžytynių metu pardavinėti dvaro“, – pasakojo I. Liveikytė. Anot antstolės padėjėjos, varžytynės trunka 30 dienų. Šios varžytynės baigsis vasario 8-ąją. „Bet jei likus penkioms minutėms iki varžytynių pabaigos, kas nors pasiūlys aukštesnę kainą, varžytynės bus pratęsiamos dar penkioms minutėms, jei kaina vėl kils – varžytynės vėl bus tęsiamos“, – proceso eigą aiškino I. Liveikytė.

Kaina, kuri šiuo metu nurodyta kaip pradinė varžytynėse – nėra pilna turto vertė. „Tai antrosios varžytynės. Po pirmųjų, jei neatsiranda pirkėjas ir jos neįvyksta, turtas grąžinamas kreditoriams. Antrųjų varžytynių metu kaina tesiekia 60 procentų tikrosios turto vertės“, – aiškino antstolės padėjėja. Taigi, 695 088 Eur, kuri šiuo metu įvardyta kaip pradinė Lentvario dvaro kaina, tėra tik 60 procentų tikrosios šio turto vertės. Lentvario dvaro vertė turėtų siekti 1 158 480 Eur. Tokia kaina netenkina L. Pinkevičiaus lūkesčių. Dėl to jis jau kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą. Deja, tąkart teismas nusprendė, jog verslininkas nepateikia rimtų argumentų tam, kad kaina būtų pakelta.

Naujienos iš interneto