Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis su Akko miestu

Trakų ir Akko savivaldybių bendradarbiavimo sutarties pasirašymo akimirkos
Trakų ir Akko savivaldybių bendradarbiavimo sutarties pasirašymo akimirkos

Rajono savivaldybės tarptautinio bendradarbiavimo žemėlapyje – naujas adresas. Trakai užmezgė bendradarbiavimo ryšius su Izraelio miestu Akku. Tai – pirmoji savivaldos lygmens sutartis tarp Lietuvos Respublikos ir Izraelio valstybės.
Spalio 1 dieną bendradarbiavimo sutartį su Akko miesto meru Chimonu Lankri pasirašė rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė. Pasirašymo iškilmėse taip pat dalyvavo Lietuvos ambasadorius Izraelyje Edminas Bagdonas, kultūros atašė Saulius Pilinkus.
„Sprendimą pasirašyti sutartį su Akku rajono savivaldybės taryba buvo priėmusi dar praėjusių metų birželį. Ryšiai buvo jau užmegzti, todėl ši žinia labai nudžiugino neseniai Trakuose viešėjusį Izraelio ambasadorių Lietuvoje Amir Maimon. Kaip žinome, ambasadorius daug dirba, kad ryšiai tarp Lietuvos ir Izraelio stiprėtų, megztųsi kultūros, verslo kontaktai, vyktų įvairūs mainai. Todėl esame dėkingi ambasadoriui už pagalbą, bendradarbiavimą ir tarpininkavimą“, – sakė merė E. Rudelienė.
Trakų ir Akko savivaldybės ketina bendradarbiauti turizmo, kultūros, švietimo, sporto, socialinio darbo, verslo, žemės ūkio ir kitose srityse, keistis patirtimi, pažinti vienos kitų kraštus, kultūros savitumus.
Akkas yra vienas seniausių Izraelio miestų šalies šiaurėje, jame gyvena apie 46 tūkst. gyventojų.
„Įdomu tai, kad Akkas, kaip Trakai – daugiakultūris ir daugiatautis miestas. Be to, jis sprendžia panašias problemas – kaip pastatyti daugiau viešbučių, kaip plėtoti turizmo paslaugas, kad turistai viešėtų ne vieną dieną, o pasiliktų ilgesniam aikui. Pasirodo, ir Akkui, ir Trakams tai vienodai aktualu. Tad tikiu, kad mūsų bendradarbiavimas bus abipusiai naudingas ir sėkmingas“, – pastebėjo merė E. Rudelienė.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto