Šuniški Lentvario miesto reikalai

lentvaris

Geriausias žmogaus draugas šuo amžių amžius žmogų lydėjo į medžioklę, saugojo namus, padėdavo apsiginti nuo plėšikų. Dabar šio keturkojo draugo paskirtis irgi labai svarbi – saugoti valstybės sieną, gaudyti narkotikų prekeivius, ieškoti nusikaltėlių ir dar daug kitų pareigų, kurias, šitas žmogaus draugas padeda žmogui atlikti.Kaip būtų gaila, bet šuns draugas žmogus dažnai išduoda savo ištikimą bičiulį ir palieka jį likimo valiai.
Miesto gatvėmis dažnai bastosi likimo valiai palikti keturkojai, alkani ir labai pavojingi juos išdavusiam žmogui. Dažnai apkandžiodami ir užkrėsdami labai pavojingomis ligomis, tokiomis kaip pasiutligė ir kitomis.
Lentvario miesto gyventojai myli savo keturkojus draugus, bet nesilaiko jų priežiūros taisyklių. Neretai tenka sutikti šunį su šeimininke, kuri lygi su savo draugu, o keturkojis be antsnukio. Toks nutrūkęs keturkojis, sukelia didelį pavojų aplinkiniams, o ypač vaikams. Nors dauguma namuose gyvenančių žmogaus draugų yra registruoti ir paskiepyti, bet šuns įkandimas visada pavojingas. Žaizdos sunkiai gyja.
Dar viena bėda – keturkojai draugai savo gamtinius reikalus atlieka kur tik užsimano, nors ir yra vedžiojami su pavadėliu. Tai vieta dažniausiai tampa vaikų žaidimo smėlio dėžės parkuose, viešose vietos, kur vaikšto žmogus, žaidžia vaikai. Nors šuns šeimininkas privalo surinkti išmatas, bet to beveik niekas nedaro.
Lentvariečiai labai džiaugėsi sutvarkyta Bažnyčios gatve, čia ilsisi močiutės su vaikaičiais, dažnai prie suoliukų mėto šunų išmatos. Kyla klausimas, kas turi sudrausminti netvarkingus keturkojų draugus….
Vienas pažįstamas kreipėsi į policiją dėl netvarkingai laikomo šuns. Policija patarė kreiptis į seniūną, o seniūnas liepė kreiptis į veterinarijos tarnybą. Pagaliau buvo surastas žmogus, atsakingas už naminių gyvūnų priežiūrą. Patarimai buvo labai įdomūs, o klausimai tiesiog šokiravo.Pavyzdžiui, klausimas, ar apkandžiojo šuo ką nors iš laiptinės gyventojų? Jei nieko tokio neįvyko, reikia palaukti, kol tai nutiks. Štai tada bus galima skųstis. Atrodo, reikia palaukti, kol visi laiptinės gyventojai susirgs pasiutlige. Logiškas patarimas, mąstė mano draugas. Dabar kyla klausimas į ką turi kreiptis gyventojai, jei kaimynai nesilaiko gyvūnų laikymo ir priežiūros tvarkos. Kokia yra atsakomybė už padarytą naminių gyvūnų žalą – žalą padarytą gamtai, žmogaus sveikatai, turto sugadinimui. Visa tai gali nešti ir baudžiamąja atsakomybę. „Už tai atsako gyvūno savininkas, –išaiškino teisininkas.

Antanas DOVYDAITIS

Naujienos iš interneto