- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Padėkos šventės organizatoriams

Antradienį Trakų kultūros rūmuose savivaldybės vadovai įteikė padėkas miesto šventės „Trakų vasara 2015“ organizacinės grupės nariams. Susėdę ne už apvalaus stalo, tačiau ratu,  aptarė šventės eigą, pasidžiaugė sėkmėmis, analizavo trūkumus. Kiekvienas darbo grupės narys išsakė savo pastebėjimus, pagyras ar pastabas savo kolegoms, kartu organizavusiems pasirodymus skirtingose erdvėse.

Merės Editos Rudelienės nuomone, ši šventė labiausiai pavykusi iš anksčiau organizuotų ne dėl to, kad jubiliejinė, bet dėl to, kad jai organizuoti buvo pakviestas režisierius Vytautas Mikalauskas. Gaila, kad jo paties nebuvo aptarime ir pats negirdėjo jam skirtų padėkos žodžių ne tik iš vadovų, bet ir iš kiekvieno darbo grupės nario. Na o pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Jono Liesio, jubiliejinė šventė vyko taip kaip ir turėjo vykti. „Čia ir lašiniai skaniausi, ir muzika trankiausia, ir organizatoriai šauniausi, nes savivaldybės partneriai iš užsienio bei kiti svečiai buvo patenkinti“, – šypsodamasis dėstė J. Liesys. „Kiekviena šventės dalis įspūdinga, labai jautėsi, kad kiekvieno iš čia esančių labai daug širdies įdėta,“ – tęsė   vicemerė Marija Puč. O administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič džiaugėsi, kad per trumpą laiką komandinio darbo dėka pavyko pasiekti pagrindinį šiais metais išsikeltą tikslą – organizuoti kitokią šventę ir pristatyti mūsų krašto išskirtinumą.

25-oji Trakų miesto šventė išsiskyrė savo penktadienio programa, Galvės karnavalu, įspūdingu šviesos ir muzikos spektakliu Trakų legendos, skirtingose miesto erdvėse šurmuliavo kolektyvai, buvo surengta šventės istoriją įamžinanti paroda, sukurtas istorinis filmas, šeštadienio meninė programoje atsispindėjo jungtiniai chorų, šokėjų, tautinių mažumų, vaikų pasirodymai, pirmą kartą savo parodomąją programą pristatė policijos pajėgos, šventinė eisena vilnijo visa Vytauto gatve, pasirodė skirtingi užsienio kolektyvai, vakaro koncerto atlikėjai atitiko kiekvienos amžiaus grupės skonį, sekmadienio sportiniai renginiai pakvietė aktyviai praleisti laisvalaikį, vėliau atsipalaiduoti festivalio „Atataria vamzdžiai“ skambėsy.

Darbo grupės nariai aktyviai dalijosi savo mintimis ir idėjomis. Visada yra dalykų, kuriuos galima padaryti geriau, todėl tokie susitikimai po renginio yra ypač svarbūs norint tobulėti. Visi sutiko, kad šių metų šventė buvo išskirtinė, tad ypač svarbu yra komandinis darbas, dažnai nematomas,  darbas „už kadro“, nes  kolektyvų vežiojimo grafikas pats nesusidaro, nykštukai scenos nesurenka ir t.t.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA [1]