TRAKŲ POLICIJA KURIA NAUJAS TRADICIJAS

prod12250_0601161410_midi

Tradicinė, o šiais metais ir jubiliejinė 25-oji, Trakų miesto šventė, vykusi gegužės 29-31 d., daugeliui taps įsimintina ir tuo, kad joje dalyvavo policijos pareigūnai su pristatomąja  programa visuomenei. Nuo pat ryto pareigūnai jiems skirtoje erdvėje – aikštelėje prie ,,Galvės‘‘ restorano, priešais Nepamuko aikštę, kur vyko pagrindiniai šventės renginiai, demonstravo techniką – mobiliąją policijos vadavietę, skirtą ekstremalių situacijų valdymui, Kelių policijos automobilį su specialiąja įranga, Mobiliosios kuopos automobilį riaušėms malšinti, riedžius, motociklus ir kitas transporto priemones, skirtas patruliavimui.

Pirmą kartą miesto šventinėje rikiuotėje žygiavo Trakų rajono policijos komisariato pareigūnai su komisariato viršininku V. Vincukevičiumi priešakyje, Raitosios policijos pareigūnai ant žirgų, Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras, kurio atliekami kūriniai pakėlė nuotaiką, nustebino iškilmingumu.

Šventė prasidėjo Raitosios policijos pasirodymu, kuris susilaukė didžiulio susidomėjimo ir nepaliko nė vieno abejingo.

Nuo pat šventės pradžios šventės dalyviai turėjo galimybę apžiūrėti policijos naudojamą įrangą ir specialiąsias priemones. Kinologų bei jų augintinių pasirodymai tiesiog prikaustė žiūrovų dėmesį. Tarnybiniai šunys demonstravo savo  gebėjimus, atliko įvairias užduotis. Jaunimas sužinojo, kaip tapti policijos pareigūnu ar policijos rėmėju. Visi, kas iki šiol tik televizijos ekranuose stebėjo kriminalistų kuriamus įtariamųjų asmenų fotorobotus ar pirštų atspaudus, turėjo puikią galimybę visa tai pamatyti ir išbandyti.
Apsilankiusieji šventėje noriai bendravo su policijos pareigūnais, apžiūrėjo policijoje naudojamus tarnybinius ginklus, automobilius, specialiąsias priemones ir išgirdo naudingos informacijos asmens ir turto saugumo tema. Renginio dalyviai būriavosi prie demonstruojamos policijos specialiosios technikos, mažieji kantriai laukė savo eilės pasėdėti tarnybiniuose automobiliuose, pasivažinėti riedžiais, drąsiausieji – su žirgais. Nė vienas nepraėjo pro mobiliąją policijos vadavietę, kurią sudaro transporto priemonėje įkurti mobilusis komandų kontrolės ir elektroninių ryšių centrai, įrengtos 8 darbo vietos, įdiegta visa reikalinga pajėgų valdymo, telekomunikacinė, duomenų perdavimo, vaizdo stebėjimo, balso ir vaizdo dokumentavimo, apšvietimo, autonominio maitinimo bei kita įranga.

Mobiliosios kuopos pareigūnai demonstravo savo ekipuotę ir amuniciją, priemones, skirtas neramumams malštinti bei padedančias sulaikyti pavienius agresyviai nusiteikusius asmenis, kurie pažeidžia rimtį, viešąją tvarką ar kelia grėsmę aplinkiniams.

Į pristatomąją policijos visuomenei programą buvo integruotas renginys, skirtas Vaikų ginimo dienai. Jį parėmė Trakų rajono savivaldybė. Specialiai įrengtoje palapinėje vaikams buvo organizuotos viktorinos, įvairūs konkursai. Vaikai, atlikę užduotis, buvo apdovanoti atminimo dovanėlėmis. Jaunimas buvo agituojamas tapti aktyviais piliečiais, besirūpinančiais ir išmanančiais savo teises ir pareigas, taip pat buvo skatinamas tapti policijos pagalbininkais, tuo sudarant prielaidas jiems ateityje rinktis policijos pareigūno pro

fesiją. Nemažą įtaką jaunimui sudominti turėjo pareigūnų pagalbininkai – jaunieji policijos rėmėjai.

Viso renginio metu jo dalyvius globojo, su vaikais žaidė, fotografavosi ir apie saugumą pasakojo policijos bičiulis Amsis.

Komisariato viršininkas V. Vincukevič ir darbuotojai džiaugiasi, kad policijos ir visuomenės šventė pavyko. Tikimasi, kad ateityje ji taps gera tradicija. Pareigūnai įrodė, kad nėra vien baudėjai, jie yra atviri ir pasiruošę padėti ir apsaugoti bei būti bendruomenės dalimi. p2p1Kopija iš IMG_2684IMGP1328

 

Naujienos iš interneto