Rūdiškietę daugiavaikę močiutę apdovanojo šalies Prezidentė

Rūdiškietę Anelę Olechnovič, kurią Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė neseniai apdovanojo ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“, pasveikino rajono vadovai. Guvi 91 metų senolė buvo apdovanota už tai, kad išaugino ir išauklėjo dorais žmonėmis septynis vaikus.

A.Olechnovič  buvo įteikta padėka, piniginis apdovanojimas, gėlių ir palinkėta sveikatos, gražių dienų.

Močiutę su garbingu apdovanojimu pasveikino rajono savivaldybės merės pavaduotoja Marija Puč, savivaldybės administracijos direktorius Jonas Liesys, Socialinės paramos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Danutė Zalieckienė, jos pavaduotoja Anželika Vunš.

Rūdiškietė yra gavusi ne tik šį apdovanojimą. Jų per savo gyvenimą pelnė ne vieną. Moteris yra apdovanota Motinystės medaliu, Motinos šlovės ordinu, dviem Darbo veterano medaliais, garbės raštais už gerą darbą.

A.Olechnovič yra kilusi iš pasiturinčių ūkininkų šeimos, kuri Baltarusijoje buvo persekiojama. Du broliai buvo ištremti į Sibirą, trečias  žuvo Antrajame pasauliniame kare. Ištekėjusi 1944 metais su vyru Pavelu Lebedevu ji atsikėlė į Lietuvą. Pirmoje santuokoje gimė aštuoni vaikai, tačiau trys mirė visai maži. Po vyro mirties moteris ištekėjo antrą kartą už Česlavo Olechnovičiaus, jiems gimė du vaikai.

Rūdiškėse gyvenanti A. Olechnovič yra baigusi tik 7 klases, todėl savo vaikus skatino įgyti specialybę ir išsilavinimą. Daugiavaikė moteris 40 metų dirbo sarge, o turėdama gausią šeimyną, daug laiko skyrė vaikams. Vis dėl to rūdiškietė nebuvo užsidariusi tarp keturių sienų. Ji turėjo gerą balsą ir dalyvavo saviveikloje, mėgo megzti.

Po vyro mirties, jau daugiau kaip dešimt metų, A. Olechnovič gyvena viena, jai padeda tvarkytis sūnus Vincas su šeima. Kuklią, nuoširdžią moterį, kasdien supa vaikų, 14 vaikaičių ir 19 provaikaičių meilė ir dėmesys.

Trakų rajono savivaldybės informacija 

Su garbingu apdovanojimu A. Olechnovič (antra iš kairės) pasveikino rajono savavivaldybės mero pavaduotoja M. Puč (pirma iš kairės), Socialinės paramos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja D. Zalieckienė (antra iš dešinės), savivaldybės administracijos direktorius Jonas Liesys. Sigitos Nemeikaitės nuotr.  

Naujienos iš interneto