Netrukus startuos trijų Trakų gatvių rekonstrukcijos projektas

Rajono savivaldybėje kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais aptartas Trakų trijų gatvių – Aukštadvario, Vilniaus ir Gedimino – rekonstrukcijos techninis projektas. Jam įgyvendinti yra numatyta daugiau nei 3 mln. eurų.

Pasitarime dalyvavo rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, merės pavaduotoja Marija Puč, administracijos direktorius Jonas Liesys, Strateginio planavimo, investicijų ir ūkio plėtros skyriaus vedėja Svetlana Žilionienė, savivaldybės specialistai. Dėl projekto įgyvendinimo buvo tariamasi kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcijos laikinuoju direktoriumi Egidijumi Skrodeniu ir direkcijos darbuotojais.

„Trijų gatvių projektas yra visiškai parengtas, tad atlikus tam tikras procedūras, galima skelbti rangos darbų viešuosius pirkimus. Tikimasi dar šiemet projektą pradėti įgyvendinti“, – tvirtino rajono savivaldybės merė E. Rudelienė.

Yra numatyta, kad apie 2 mln. eurų gatvių rekonstrukcijai bus skirta iš rajono savivaldybės biudžeto bei Kelių priežiūros ir plėtros  programos, o 1,2 mln. eurų projektą finansuos Automobilių kelių direkcija. Planuojama ieškoti galimybių dalį rekonstrukcijos kaštų padengti iš ES struktūrinių fondų paramos.

Pagal projektą yra numatyta esamą eismo žiedą prie autobusų stoties pakeisti vadinamuoju „turbo“ žiedu, bus įrengti du nauji žiedai: Gedimino gatvėje bei ties Aukštadvario-Plomėnų gatvių sankryža. Rekonstruotose gatvėse bus pakeista danga, šaligatviai, nutiesti dviračių takai, įrengta lietaus nuotekų tinklai, apšvietimas. Įgyvendinus šį projektą, pagerės eismo sąlygos, jos taps saugesnės, patogesnės, pagerės kelių infrastruktūra bei gyvenamosios aplinkos kokybė.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Rajono savivaldybės vadovai ir specialistai kartu su Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovais aptarė trijų Trakų gatvių rekonstrukcijos projektą. Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto