Trakuose ir rajone dalijami nauji atliekų rūšiavimo konteineriai

Trakų rajono individualių namų gyventojams jau dalijami nauji konteineriai rūšiuoti stiklui, popieriui, plastikui ir metalui. Rajone jų bus pateikta 12 tūks. Konteinerius aptarnaus ir dvi modernios trijų sekcijų šiukšliavežės.

Tarp pirmųjų rajono gyventojų, gavusių šiuos naujus konteinerius – ir Virgilijus Poviliūnas, Trakų istorijos muzijaus direktorius. Gavęs naujus konteinerius trakietis čia pat pasirašė jų naudojimo sutartį. Beje, įdiegus naujus konteinerius, mokestis už atliekų surinkimą nesikeičia.

Perduodant konteinerius naudoti, rajono savivaldybės vadovai ir atstovai – merė Edita Rudelienė, merės pavaduotoja Marija Puč, savivaldybės administracijos direktorius Jonas Liesys, Architektūros skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Kriaučiūnas buvo išsamiai ir vaizdžiai supažindinti su diegiama naująja atliekų tvarkymo sistema ir techninėmis priemonėmis.

Apie tai, kaip gyventojai bus aprūpinami konteineriais, kokia tvarka bus išvežamos atliekos,  kitas naujoves apibūdino  bendrovės „Ecoservice“ generalinis direktorius Arūnas Makauskas bei rajone atliekas tvarkančios bendrovės „Komunalinių įmonių kombinatas“ vadovas Andrejus Barinovas.

Įdiegus naujų konteinerių naudojimą, į sąvartynus pateks žymiai mažiau atliekų. Manoma, kad naujieji konteineriai leis sąvartynus „atlaisvinti“ nuo daugiau nei 840 tonų atliekų per metus, kurios bus ne kaupiamos, o tvarkingai surūšiuotos bei sutvarkytos.

Trakų rajono savivaldybės merės Editos Rudelienės teigimu, atliekų rūšiavimo skatinimas jų susidarymo vietose yra ne tik Lietuvos, bet ir daugelio kitų Europos šalių siekis, todėl yra tikimasi, kad Trakai taps sektinu pavyzdžiu ir kitiems regionams Lietuvoje.

„Tikiu, kad pradėti sudėtingus darbus reikia nuo paprastų dalykų. Būtent tokia logika remiantis ir skatiname žmones rūšiuoti, suteikdami paprasčiausias priemones – konteinerius šalia jų namų, – sakė merė  E. Rudelienė. – Svarbiausia tai, kad rajono gyventojai dėl šios iniciatyvos nepajus neigiamo kainos už atliekų tvarkymo paslaugas pokyčio, ši savivaldybės iniciatyva taip pat motyvuoja prisidėti prie ekologinio gyventojų ugdymo“.

Konteinerių pirkimas buvo padengtas Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondo (LAAIF), kurio dotacijas gavo Trakų rajono savivaldybės administracija, lėšomis. Konteinerius gaus visi privačių namų savininkai, kurie naudojasi komunalinių atliekų vežimo paslauga ir Trakų rajone turi sutartį su bendrove „Komunalinių įmonių kombinatas“.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

siuksles 1
Naujieji atliekų rūšiavimo konteineriai jau keliauja pas rajono gyventojus. Iš kairės: rajono savivaldybės administracijos direktorius J. Liesys, konteinerius gavęs trakietis V. Poviliūnas, rajono savivaldybės merė E. Rudelienė, bendrovės „Trakų komunalinių įmonių kombinatas“ vadovas A. Barinovas, merės pavaduotoja M. Puč
siukles 1
Išrūšiuotų atliekų konteinerius surinks modernios naujos šiukšliavežės

Naujienos iš interneto