Patvirtintas Trakų rajono savivaldybės 2016–2025 metų strateginis plėtros planas

savivaldybesavivla

 

Trakų rajono savivaldybės taryba 2015 m. balandžio 30 d. sprendimu Nr. S1-94 patvirtino Trakų rajono savivaldybės 2016–2025 metų strateginį plėtros planą (toliau – SPP).

Rengiant SPP buvo atlikta esamos situacijos analizė, parengta Trakų rajono plėtros strategija bei jos  įgyvendinimo priežiūros tvarka. Į SPP rengimą buvo įtraukti savivaldybės administracijos ir jai pavaldžių įstaigų darbuotojai, politikai, nevyriausybinių organizacijų bei bendruomenių atstovai, rajono gyventojai. Iš viso SPP parengimui buvo suformuotos 4 darbo grupės, kurių veikla buvo vykdoma organizuojant posėdžius. SPP rengimo metu įvyko 8 posėdžiai. Posėdžiai buvo atviri, į juos buvo kviečiami dalyvauti visi norintys Trakų rajono interesų grupių atstovai. Posėdžių dalyviai kartu su UAB „Eurointegracijos projektai“ konsultantais svarstė parengtas SPP dalis, formavo Trakų rajono strategines gaires.

Naujasis SPP Trakų rajono raidą planuoja 3 prioritetinėmis kryptimis: turistinio potencialo didinimas ir ekonominės plėtros skatinimas; sumanios ir socialiai aprūpintos visuomenės kūrimas; darnus teritorijų ir infrastruktūros vystymas. Strateginis plėtros planas skirtas aplinkos, socialinei ir ekonominei raidai savivaldybės teritorijoje numatyti. Šis strateginis plėtros planas turės užtikrinti tolygų rajono vystymąsi ir būti rajono plėtros pagrindu.

Trakų rajono savivaldybės 2016–2025 metų strateginis plėtros planas parengtas įgyvendinant projektą Nr. VP1-4.2-VRM-02-R-02-013 „Darni ir kryptinga Trakų rajono plėtra“, kuris bendrai finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinių fondų, Lietuvos Respublikos valstybės ir Trakų rajono savivaldybės biudžeto lėšomis pagal Žmogiškųjų išteklių plėtros veiksmų programos 4 prioriteto „Administracinių gebėjimų stiprinimas ir viešojo administravimo efektyvumo didinimas“ įgyvendinimo priemonę VP1-4.2-VRM-02-R „Regioninės plėtros tobulinimas, regionų plėtros planai ir savivaldybių (ilgalaikiai / trumpalaikiai) strateginiai plėtros planai“.

Įgyvendinant minėtą projektą taip pat buvo parengta sektorinė studija „Darni turizmo, kultūros ir sporto plėtra Trakų rajono savivaldybėje“. Turizmas, kultūra ir sportas Trakų rajone yra priskiriamos vienoms svarbesnių krypčių. Būtent šių sričių esama situacija, o taip pat plėtros perspektyvos ir buvo nagrinėtos studijoje. Studijos rezultatai buvo integruoti į naujai parengtą strateginį plėtros planą, o tai leidžia siekti šių trijų, rajonui svarbių, sričių subalansuotos plėtros.

Trakų rajono savivaldybės 2016–2025 metų strateginį plėtros planą galima rasti Trakų rajono savivaldybės interneto svetainėje www.trakai.lt.

Trakų rajono savivaldybės administracijos

Strateginio planavimo, investicijų ir ūkio plėtros skyriaus informacija

Naujienos iš interneto