Merė paragino moksleivius su Alanija ryšius plėtoti

_DSC8335
Akimirkos iš Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivių susitikimo su rajono savivaldybės mere. Sigitos Nemeikaitės nuotr.
_DSC8350
Akimirkos iš Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivių susitikimo su rajono savivaldybės mere. Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Skardūs jaunimo balsai pripildė Trakų rajono savivaldybės merės Editos Rudelienės kabinetą, kai čia susispietė grupė moksleivių iš Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos. Lydimi gimnazijos direktorės Jolantos Martyncevienės ir anglų kalbos mokytojos Dalios Valikonienės, jaunuoliai pasidalijo kelionės įspūdžiais Alanijoje.

Viename žymiausių Turkijos kurortų  Trakų moksleiviai atstovavo mūsų rajonui šios šalies Nepriklausomybės šventėje ir dalyvavo Vaikų dienoje. Ši įspūdinga vaikų šventė – tai Turkijos Respublikos įkūrėjo bei pirmojo jos prezidento Mustafos Kemalio Atatiurko dovana ir palikimas Turkijos vaikams. Jaunieji Trakų rajono atstovai dalyvavo jau aštuntoje tokioje šventėje.

Be trakiečių Vaikų dienoje dalyvavo jaunieji šulutiškiai bei vaikų grupės iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos bei Suomijos.

Šioje saulėtoje, kupinoje įspūdžių veišnagėje trakiečiai buvo nustebinti daug kuo. Ir vizitu pas Alanijos merą, ir šventės akimirkomis, ir ekskursijomis, kuriose iš arčiau pažino kraštą, jo žymiausias vietas, žmones, papročius ir tradicijas. Viešnagė svetur sustiprino ir tarpusavio bendravimą, atsakomybę, padėjo geriau pažinti save.

Jaunuoliams buvo sunku skirtis su svetingu kraštu ir naujaisiais draugais. Beje, kai su kai kuriais iš jų jau buvo pažįstami iš pastarųjų apsilankymo Trakuose.

„Galima rašyti įvairius jaunimo veiklos projektus ir įgyti daugiau galimybių užmegztus ryšius tęsti, plėtoti įvairias veiklas“, – toliau tęsti tarptautinį bendradarbiavimą skatino merė E. Rudelienė.

Jaunuoliai padėkojo rajono savivaldybės vadovams už galimybę praplėsti akiratį, praturtinti patirtį ir įteikė merei grupinę nuotrauką su surašytais savo įspūdžiais.

Rajono savivaldybė kasmet padeda rajono moksleiviams aplankyti Alanijos Vaikų šventę. Tai viena tarptautinio bendradarbiavimo, kuris ne vienerius metus artimai sieja Alaniją ir Trakus, formų.

Trakų rajono savivaldybės informacija

 

PR

Gali būti įdomu: Restaurant in Alanya

Naujienos iš interneto