Švaru ne ten, kur šluojama, bet ten, kur nešiukšlinama

Pavasarinės talkos

415101_190209301078887_1862559219_oBene dešimt metų Lietuvoje visuomeninė organizacija „Darom“ rengia pavasarines talkas. Jų metu gyventojai tvarko parkus, skverus, giraites, paupius bei paežeres. Renka šiukšles ir nuošalesnėse miestų gatvėse, kaimuose bei gyvenvietėse. Visuotinė talka „Darom“ numatyta ir šiemet. Ji vyko balandžio 23 dieną.

Gražu, kad Valstiečių ir žaliųjų sąjungos nariai, ilgai nesvarstę ir nelaukdami, kol tvarkytis pradės kiti, nusprendė pirmieji prisidėti prie Trakų miesto gražinimo.

Pilis – pagrindinis turistų traukos centras

 

Sunku net įsivaizduoti, kaip atrodytų Trakai, jeigu juose nebūtų dviejų pilių bei juose įkurtų muziejų: salos ir pusiasalio. Juk juos kasmet aplanko per 300 – 400 tūkstančių turistų iš viso pasaulio.

Todėl saloje įsikūrusią Vytauto Didžiojo rezidenciją privalome itin mylėti, saugoti, prižiūrėti.

Balandžio 18 dieną grupė Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narių atvyko į Karvinės salą ir kibo į darbą: rinko vėjų nulaužtas medžių šakas, traukė iš ežero plūduriuojančias šiukšles, nuorūkas ir stiklo šukes. Nors pūtė žvarbus šiaurės vėjas, krito kruša ir šlapdriba, talkininkai pasistengė, kad į pilį vedantis takas ir sala taptų švaresnė, patrauklesnė.

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narių talka
Valstiečių ir žaliųjų sąjungos narių talka

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos informacija

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos Valstiečių ir Žaliųjų sąjungos rinkimų kampanijos sąskaitos. Užs. Nr. 428

Naujienos iš interneto