Gerbiamieji kolegos, Tarybos nariai !

Edita Rudelienė
Edita Rudelienė

Dėl ligos negaliu dalyvauti tarybos posėdyje, todėl kreipiuosi į Jus šiuo laišku.

Aš, kaip žmogus, kuriam buvo patikėta vadovauti Trakų rajono savivaldybei, puikiai suprantu, kad mano pareiga – ne tik kovoti vardan Trakų krašto žmonių interesų, bet ir kautis politinėje erdvėje.

Kaip Trakų rajono merė vyliausi ir tikėjau, kad pastaroji, politinė kova, vyks nepaminant bent jau pagrindinių sąžinės ir moralės kriterijų. Deja, būtent šiuo metu, rašydama šį pareiškimą, suprantu, kad lūkesčiai kartais prasilenkia su gyvenimo tikrove.

Noriu aiškiai ir be užuolankų pasakyti, kad nuo pat tos dienos, kai pradėjau dirbti Trakų rajono mere, nepadariau nė vieno žingsnio, kuris būtų pakenkęs Trakų rajonui ar mūsų krašto žmonėms.

Priešingai – pasirinkau permainų kelią, stengiausi pašalinti trūkumus ir problemas, kurios buvo užsidūlėjusios savivaldybės stalčiuose ir ilgą laiką nespręstos.

Todėl šiandien, kaip politikė ir rajono merė, dalies Trakų rajono savivaldybės Tarybos narių inicijuotą nepasitikėjimo procedūrą vertinu kaip jokiais faktais ir argumentais nepagrįstą politinę provokaciją, kuri galimai yra tiesiogiai susijusi su birželio 7 d. vyksiančiais pakartotiniais rinkimais į Trakų rajono savivaldybę.

Deja, tenka konstatuoti, kad šios provokacijos autoriai tikisi tik vieno – papildomų politinių dividendų prieš artėjančius rinkimus, geresnių startinių pozicijų kovojant dėl mero posto tiesioginiuose rinkimuose.

Tačiau galiu Jus užtikrinti, kad tai manęs, kaip politikės ir rajono merės, tikrai neišmuš iš pasirinkto permainų, skaidraus ir atsakingo darbo kelio. Nes svarbiausias prioritetas yra gyventojų interesai.

Jei šiandienos „nepasitikėjimo“ tekste būtų minimas bent vienas konkretus klaidingas ir žalos atnešęs mano, kaip rajono merės, sprendimas, jį mielai pakomentuočiau. Deja, nėra nė vieno.

Nerimtai ir nebrandžiai skamba niekuo nepagrįsti kaltinimai, esą aš, būdama rajono mere, nesugebėjau užtikrinti vykusių rinkimų skaidrumo. Norėčiau priminti, kad visada pasisakiau už skaidrius rinkimus – todėl, kai viešoje erdvėje kilo abejonių dėl pirmojo savivaldos rinkimų turo Trakų rajone skaidrumo, aš asmeniškai dar kovo 5-ąją kreipiausi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK), prašydama anuliuoti savivaldos rinkimų Trakų rajone rezultatus ir ragindama skelbti naujus rinkimus, užtikrinant skaidrų jų organizavimą.

Primenu, kad, pagal šalies įstatymus, už rinkimų tvarką yra atsakinga būtent Vyriausioji rinkimų komisija, o ne kokio nors miesto ar rajono valdžia (ar juo labiau patys rinkimų kandidatai).

Visi kiti šiandienos „nepasitikėjimo“ tekste minimi kaltinimai, esą aš nesugebėjau tinkamai atstovauti savivaldybės interesų šildymo ir viešųjų paslaugų srityje, taip pat iš esmės prasilenkia su tikrove.

Gerbiamieji Tarybos nariai !

Aš kategoriškai atmetu visas sukurptas ir man dirbtinai primetamas negeroves bei raginu kiekvieną iš Jūsų balsuoti pagal sąžinę ir atsižvelgiant į realiai padarytus darbus.

Myliu savo kraštą ir čia gyvenančius žmones. Visada dirbau ir ateityje dirbsiu gyventojų naudai.

Edita Rudelienė,

Trakų rajono savivaldybės merė

Naujienos iš interneto