Meno darbų „Laimės ir sėkmės simboliai“ paroda Lentvaryje

Tapybos paroda sulaukė daug lankytojų
Tapybos paroda sulaukė daug lankytojų

Šį sekmadienį, kovo 22 d. Lentvario kultūros rūmuose buvo atidaryta meno darbų, turinčių simbolinę reikšmę paroda „Laimės ir sėkmės simboliai“. Tapybos darbų autorės Anna Vasiljeva ir Ugnė Jančytė – Sreda stengėsi įgyvendinti visas savo kūrybines idėjas, kurių sėmėsi iš įvairių kultūrų meno. Menininkės įtraukė simbolius į savo darbus tam, kad jais prabiltų apie savo mintis ir idėjas.  Kodėl pasirinko simbolikos temą, bendraautorės paaiškino, jog, simboliai, tai tarsi viena iš kalbos formų, jie simbolizuoja begalinę išmintį, harmoniją, laisvės pojūtį, gyvybės atsiradymą, visatos amžinumą. Nuo seno manyta, kad simboliai turėdavo antgamtinę galią ir darė estetinį poveikį. Kiekvienas simbolis turi savo reikšmę ir istoriją. Paveikslų katalogo aprašyme yra trumpas pristatymas apie kiekvieną vaizduojamą paveiksle simbolį.

Svečius pasveikino ir už jaukią, spalvingą nuotaikingą parodą autorėms dėkojo Lentvario kultūros rūmų direktorė Ieva Skaistytė. Susirinkusiems koncertavo Trakų meno mokyklos Lentvario skyriaus mokiniai Airidė Stankevičiūtė ir Emilija Juškevičiūtė (pianinas),  Deividas Ankudovičius ir Dalia Kančytė (smuikas). Renginyje dalyvavo muzikos mokytojos Ieva Tijūnėlienė, Natalija Burdienė, Rasa Kanišauskaitė, Jovita Tumasonienė. Dalyviai bei svečiai maloniai leido laiką klausydamiesi klasikinės muzikos kūrinių. Renginyje viešėjo dailininkė Regina Každailienė. Tapybos darbų parodai neabejingi ir buvę Lentvario kilimų fabriko darbuotojai -dailininkė Stasė Gedvilaitė, Petrutė Vedeckytė, Onutė Bumblauskaitė, Zenė Keršienė, Eglė Jasiukevičienė,  Andrej Moisevič su žmona Stanislava; nuolatinės visų mūsų miesto renginių dalyvės Kristina Užumeckienė su drauge bei Kristina Glinevičienė su kolege; parodos viešnia mokslo ir enciklopedijų leidybos  centro mokslinė redaktorė bei fizinių mokslų, geologijos krypties doktorantė Sabina Prušinskienė;  parodoje apsilankė Lentvario gyventojai nuo pačių jauniausių iki garbaus amžiaus.

Po oficialios renginio dalies svečiai neskubėjo skirstytis, kalbino menininkes, bendravo tarpusavyje, rašė atsiliepimus parodos lankytojų knygoje. Paroda „Laimės ir sėkmės simboliai“ siekiama skatinti vietos bendruomenės domėjimąsi menu, padrąsinti dalytis mintimis bei suartinti kūrybos gerbėjus. Dėkojame visiems dalyvavusiems parodos atidaryme ir už smagiai praleistą laiką. Paroda vyks iki balandžio 10 d. Maloniai kviečiame visus Jus apsilankyti vykstančioje Lentvario kultūros rūmuose tapybos darbų parodoje.

 

Kultūrinės veiklos vadybininkė Alicija RAMANECKIENĖ

Naujienos iš interneto