Duris atvėrė Onuškio atvira jaunimo erdvė

Su įkurtuvėmis sveikino (iš dešinės): rajono savivaldybės merė E. Rudelienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja K. Narkevič, Onuškio seniūnė Z. Aniulienė.
Su įkurtuvėmis sveikino (iš dešinės): rajono savivaldybės merė E. Rudelienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja K. Narkevič, Onuškio seniūnė Z. Aniulienė.
Onuškio atviros erdvės sieną papuošė originalus A.Ražanausko grafitis.
Onuškio atviros erdvės sieną papuošė originalus A.Ražanausko grafitis.

Jauni žmonės linksmi, energingi, smalsūs, mėgstantys bendrauti, būti su draugais. Ne išimtis ir onuškiečiai. Populiariausia susibūrimų vieta Onuškyje yra Kipro Petrausko aikštė. Dažną vakarą čia gali sutikti būrelį jaunų žmonių, sėdinčių ant lauko scenos arba leidžiančių laiką automobiliuose. Jau senokai brendo mintis įrengti šiltą, jaukią jaunimui burtis vietą. Imtis veiklos  nuolat ragino ir buvusi savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė  Evelina Kislych.

  Praėjusių metų lapkritį, savivaldybei skyrus lėšų, seniūnijos darbininkai, padedami visuomenei naudingą veiklą atliekančių seniūnijos gyventojų, ėmėsi  įrenginėti patalpą. Atrodė, kad vieną kambarį suremontuoti – juokai ir Naujuosius metus jaunimas sutiks naujoje erdvėje, tačiau darbai užtruko. Planavome, svarstėme, kaip mažiausiomis sąnaudomis padaryti kuo daugiau darbų. Abejojome, ar sugebėsime, ar pavyks? Į pagalbą kvietėmės jaunimą, visus norinčius ir gebančius padėti. Šiandien galime pasidžiaugti darbo rezultatais – turime šviesią, jaukią erdvę su didmiesčio vaizdu ant sienos (ačiū Audriui Ražanauskui), kuri tarsi sako, kad mes pasaulio vaikai. Mums pavyko!

Vasario 24-osios vakarą į Onuškio atviros jaunimo erdvės atidarymą atvyko visi neabejingi kaimo jaunimo ateičiai. Šia reikšminga proga sveikino Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič, Kultūros ir turizmo skyriaus vyriausioji specialistė Ana Gornova, Trakų kūno kultūros ir sporto centro direktoriaus pavaduotojas Šarūnas Ūsas, Lentvario Motiejaus Šimelionio gimnazijos direktorius Jonas Kietavičius ir direktoriaus pavaduotojas Darius Mechovskis, Onuškio PSPS direktorė Vanda Vaitulevičienė, Onuškio Donato Malinausko gimnazijos direktorės pavaduotoja Stasė Masilionienė ir mokytoja  Daiva Žilionienė.

 Dalyvavo ir Onuškio seniūnijos darbininkai, įdėję daug nuoširdaus, kruopštaus darbo, ir seniūnijos gyventojai, ir įvairių amžiaus tarpsnių Onuškio jaunimas. Džiaugiamės, kad mums pavyko. Turime kur būti. Dabar keliame klausimą, kaip būti.  Atsakymas yra – turime ir ateities viziją. Bursimės, rašysime projektus, kad galėtume atlikti laiptinės remontą, įsigyti reikalingą veiklai inventorių, ruošimės ir dalyvausime jaunimo renginiuose: koncertuose, konkursuose, varžybose, jaunimo dienose, ilsėsimės ir švęsime.  Kad tokia veikla yra priimtina, įrodo gausus būrys jaunuolių, padėjusių įrengti patalpas ir pasiruošti atidarymui: Ievos Vaitulevičiūtės ir Vytauto Lekevičiaus veikla nuo idėjos įkurti atvirą  jaunimo erdvę iki jos realizavimo, skambios Miglės Karčiauskaitės ir Lauros Okunevičiūtės dainos, džiugi nuotaika, nuoširdus ir betarpiškas susirinkusiųjų bendravimas

 Tariame ačiū visiems atviros jaunimo erdvės įkūrimo iniciatoriams, rėmėjams, darbininkams, atidarymo organizatoriams, dalyviams ir planuojame  ateities darbus.

Zita ANIULIENĖ,

Onuškio seniūnijos seniūnė

Naujienos iš interneto