Balsuokite kovo 1 dieną už LR liberalų sąjūdį ir EDITĄ RUDELIENĘ, kandidatę į Trakų merus

IMG_0663Nr. 26

 

LR liberalų sąjūdžio Trakų skyriaus rinkimų programa

Tavo savivalda

Piliečių savivalda

● Demokratiška ir gyventojų pasitikėjimą turinti vietos savivalda yra įmanoma tik su aktyviomis, ir į sprendimų priėmimą įtrauktomis vietos bendruomenėmis, todėl nuolatos skatinsime jų veiklos plėtrą, suteikdami didesnę atsakomybę ir įtaką. Įtrauksime į aktyvų rajono visuomeninį gyvenimą jaunimą.

● Už programos įsipareigojimų vykdymą kiekvienais metais viešai atsiskaitysime  savivaldybės  gyventojams.

Ekonomika ir verslumo skatinimas

● Gyventojo iniciatyva dirbti, verslininko noras investuoti ir kurti darbo vietas yra savivaldybių klestėjimo pagrindas, todėl stengsimės ne aklai surinkti kuo daugiau mokesčių, o visomis įmanomomis priemonėmis skatinsime gyventojų aktyvumą ir verslo sąlygų gerinimą, sudarydami tinkamas sąlygas verslo plėtrai ir darbo vietų kūrimuisi.

Efektyvus turto ir ūkio valdymas

● Užtikrinsime savivaldybės administracijos ir pavaldžių įstaigų viešųjų pirkimų skaidrumą ir antikorupcinę prevenciją.

● Skatinsime nepriklausomų šilumos tiekėjų atsiradimą ir konkurenciją šilumos gamyboje.   Sieksime, kad panaudojant alternatyvius šildymo šaltinius bei didinant biokoro naudojimą, mažėtų šilumos kaina ir būtų sukuriamos naujos darbo vietos.

● 2015- 16 metais atnaujinsime daugiabučių namų šilumos punktus bei sustiprinsime jų priežiūrą.Intensyvinsime pradėtos pastatų renovacijos darbus.

● Gyventojus motyvuosime rūšiuoti atliekas, taikydami skirtingas rinkliavas bei plėsdami atliekų rinkimo aikštelių tinklą.

● Visuomeninio transporto sistemos pakeitimus atliksime tik tenkinant gyventojų poreikius.

● Gerinsime rajoninių kelių ir gatvių būklę bei jų apšvietimą. Aktyviai dalyvausime tolimesniuose Lentvario geležinkelio pervažos – tunelio projekto įgyvendinimo etapuose.

Subalansuota teritorinė plėtra

● Kursime pilnavertiškus miestelių centrus, kurie išryškintų savo unikalumą ir teiktų reikalingas paslaugas gyventojams. Skatinsime turizmo plėtrą, sieksime Trakams kurortinio miesto statuso.

● Kultūros paveldas ir istorinės vertybės (kaip antai Tiškevičių rūmai ir parkas Lentvaryje, Bernardinų vienuolynas Trakuose) turi tapti savivaldybės  gyventojų bei turistų pasididžiavimo objektais, todėl kursime programas jiems atkurti.

Gatvėje ir kieme jausimės saugūs

● Remsime saugios kaimynystės iniciatyvas gyvenvietėse ir miestuose, skatinsime policijos pareigūnų ir bendruomenių atstovų bendradarbiavimą. Tęsime kamerų įrengimo darbus miestuose ir gyvenvietėse.

Švietimas 

● Darželių vietų trūkumą spręsime sudarydami bendrą eilę savivaldybėje ir steigdami papildomas grupes.

● Įdiegsime neformaliojo ugdymo finansavimo modelį „pinigai paskui vaiką“.

● Tėvų ir vaikų teisė pasirinkti jų norimą ugdymo įstaigą bus užtikrinama atsisakant griežto darželių ir mokyklų paskirstymo pagal teritorijas.

● Bus baigti švietimo įstaigų teritorijų aptvėrimo darbai, renovacija  ir modernizavimas, pirmenybę teikiant Lentvario M. Šimelionio, ,,Versmės‘‘gimnazijų ir Aukštadvario vidurinės mokyklos pastatų renovacijai.

● Sudarysime sąlygas suaugusiųjų formaliam ir neformaliam švietimui bei specialiųjų (tame tarpe gabiųjų) poreikių turinčių moksleivių ugdymui.

 ● Sudarysime tinkamas ir pilnavertes sąlygas tautinių mažumų kultūrai ir kalboms puoselėti.

 Kultūra artima žmogui

● Į kultūros politikos formavimą ir lėšų paskirstymą įtrauksime bendruomenes, nevyriausybines organizacijas. Užtikrinsime efektyvų kultūros įstaigų valdymą, o jų finansavimą siesime ne tik su įstaigų išlaikymo poreikiais, o ir su veiklos rodikliais.

● 2015 baigsime Rūdiškių kultūros centro statybą,Dusmenų daugiafunkcio centro renovaciją, modernizuosime Lentvario, Trakų ir kitų kultūros įstaigų ir bibliotekų  infrastruktūrą.

Sportuojanti ir sveika visuomenė

● Sieksime, kad sveikatos paslaugų prioritetu taptų ne tik ligų gydymas ir profilaktika, bet ir sveikata, jos išsaugojimas ir stiprinimas.

● Gerindami sveikatos priežiūros įstaigų valdymą, tobulinsime pacientų aptarnavimą.

● Efektyviai išnaudosime savivaldybėms priklausančius sporto objektus, bei skatinsime privačias investicijas į sporto infrastruktūrą. Atnaujinsime Trakų bei pastatysime Lentvario stadioną.

● Populiarinsime fizinį aktyvumą, organizuodami masinius sporto renginius ir kurdami programas „sportas visiems“.  Plėtosime sveikos gyvensenos programas švietimo įstaigose.

Tikslinga parama tiems, kuriems jos reikia

● Teikdami reikalingas socialines paslaugas (vaikų, neįgaliųjų, senjorų globa), pasitelksime nevyriausybinį sektorių, privačias įstaigas ir labdaros organizacijas bei skatinsime pačių bendruomenių tradicijas.

● Plėtosime socialinės pagalbos teikimo į namus paslaugas, plėtosime dienos soc. globos paslaugas.

● Skatindami globėjų tradicijas, sieksime, kad kuo mažiau vaikų augtų globos įstaigose.

● Išlaidos socialinėms pašalpoms turi būti nuosekliai mažinamos ir kuriamos galimybės užsidirbti. Turi būti užtikrinta, kad reikiama parama pasieks silpniausius ir labiausiai pažeidžiamus visuomenės narius.

lietuvos_respublikos_liberalu_sajudis copy

Politinė reklama bus apmokėta iš LR Liberalų sąjūdžio rinkimų kampanijos sąskaitos. Užs. Nr. 85

 

Naujienos iš interneto