Jauniausią Italijos merą sudomino Trakai

Trakų rajono savivaldybė užmezgė naujus tarptautinius ryšius su Italijos miestu Avola. Savivaldybėje viešėjo šio miesto, įsikūrusio Sicilijoje, Sirakūzų provincijoje, meru Giovani Luca Cannata, merijos atstovu Giuseppe Morale. Yra tvirtinama, kad Avolos meras – pats jauniausias meras visoje Italijoje. Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė – viena jauniausių merų Lietuvoje.

Svečiai bendravo su mere E. Rudeliene, vicemere Marija Puč, merės patarėjais Aliona Urban, Tomu Romaška, savivaldybės administracijos direktoriumi Jonu Liesiu, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič.

Avolos miesto atstovai susipažino su rajono padėtimi, domėjosi turizmo ištekliais, kultūros mainais, tarptautinės partnerystės plėtra. Avoloje gyvena apie 32 tūkst. gyventojų, šiame Italijos krašte taip pat intensyviai plėtojamas turizmas.

Svečiai lankėsi Seime, susipažino su jo darbu, susitiko su Seimo pirmininkės pavaduotoju Jaroslavu Narkevičiumi, klausėsi koncerto Užutrakio dvaro rūmuose.

„Nauji kontaktai visada yra naudingi, juolab kad Avola kaip ir Trakai labiausiai orientuojasi į turizmą ir ateitį sieja su jo plėtojimu. Taigi turime bendrų interesų ir pasikeitimas patirtimi yra abipusiai naudingas“, – tvirtino savivaldybės merė E. Rudelienė.

Dar šiais metais tikimasi su Avolos miestu pasirašyti tarptautinio bendradarbiavimo sutartį.

Svečiai iš Italijos – kartu su rajono savivaldybės vadovais. Sigitos Nemeikaitės nuotr.
Svečiai iš Italijos – kartu su rajono savivaldybės vadovais. Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Trakų rajono savivaldybės informacija

 

Naujienos iš interneto