Saugokitės sukčių

Artėjant euro įvedimui, Policijos pareigūnai dar kartą primena, kad nei namuose, nei gatvėje litai į eurus nebus keičiami. Todėl gyventojams patartina būti budriems ir neapsigauti, jeigu jų namuose apsilankę ar telefonu paskambinę asmenys siūlytų registruoti litų banknotus, santaupas litais keisti į eurus ir pan. Oficialiai ir teisėtai pinigai bus keičiami tik Lietuvos banke, komercinių bankų skyriuose, AB Lietuvos pašto padaliniuose ir kai kuriose kredito unijose. Policija perspėja gyventojus būti itin dėmesingiems, neprarasti budrumo ir nesileisti apgaunamiems sukčių.policija

Būtina žinoti, kad sukčiai tampa vis atsargesni, gudresni ir nuolat tobulina žmonių apgaudinėjimo taktiką.

Į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariatą kreipėsi  garbaus amžiaus Trakų rajono gyventoja. Moteris pareigūnams pranešė, kad rugpjūčio 19 d. apie 11 val. 30 min., į jos namus atėjusios dvi nepažįstamos moterys pasakė, kad prieš euro įvedimą reikia surašyti  turimų litų kupiūrų numerius. Senolė nepažįstamosioms padavė 600 litų, o kai pastarosios išėjo – jų pasigedo.

Praėjus vos keliems mėnesiams, į  Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariatą kreipėsi kita Trakų rajono gyventoja. Moteris pranešė, kad lapkričio 08 d., jai į namus paskambino nepažįstamas vyriškis, prisistatė chirurgu ir pasakė, kad jos draugė sužalojo mergaitę ir operacijai reikalingi pinigai. Po valandos ji į namus atėjusiam jaunuoliui atidavė 4500 litų ir tik vėliau sužinojo, kad iš tiesų draugė nieko nesužalojo, o istorija tebuvo sugalvota pinigams išvilioti.

Įspėjame, patekus į panašaus pobūdžio situaciją, jokiu būdu nesuteikti prašomos informacijos ar finansinės pagalbos. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami kreipkitės į artimiausią policijos įstaigą arba skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112.

Vilniaus aps. VPK Trakų r. PK informacija

Naujienos iš interneto