Tolerancijos diena

Nuo 1995 m. lapkričio 16 d. minima kaip Tarptautinė tolerancijos diena. Kasmet tolerancijos simbolis vis kitoks, šiais metais tai buvo knyga. Juk ne veltui teigiama, kad perskaityta gera knyga gali visam laikui pakeisti žmogaus likimą. Tolerancijos diena paminėta ir mūsų gimnazijoje. Tiksliau, visą savaitę vyko akcijos, paskatintos etikos mokytojos Bronės Aliukonienės.

Klasės valandėlėse buvo kalbama apie toleranciją, šio žodžio sąvoką, reikšmę ir svarbą mūsų gyvenime, aplinkoje. Aiškintasi, kodėl kartais pamirštame pagarbą ir pakantą, o asmeninės užgaidos tampa svarbiausiu dalyku. Aptarti taip pat ir netolerancijos atvejai mokykloje, šeimoje, visuomenėje. Ar dažnai įsikišame, norėdami kitam padėti? O gal tyliai praeiname pro šalį?

Per etikos pamokas mokiniai piešė tolerancijos knygas, jos eksponuojamos etikos kabinete. 5 a klasės mokinukai žiūrėjo filmą „Berniukas dryžuota pižama“. Šis filmas skatina ne tik susimąstyti, bet ir imtis konkrečių veiksmų savo aplinkoje, keisti viską kita, gerąja kryptimi.

Paskutinę savaitės dieną (penktadienį) atėję į mokyklą mokiniai prie durų buvo pasitinkami dainomis, šypsenomis. Visi gavo po tolerancijos ženklą – knygą, kurią tvirtino ant savo uniformų. Per pirmą ilgąją pertrauką vyko akcija „Sukurkime Tolerancijos knygą“, į kurią mokiniai klijavo pozityvias mintis.

2014 m. tolerancijos ženklas
2014 m. tolerancijos ženklas

Savaitė buvo baigta pradinių klasių mokinių Tolerancijos dienos minėjimu: šokiais, dainomis ir žaidimais. Tądien iš mokyklos visi išėjo šypsodamiesi ir laimingi.

Suprantame, kad visos dienos negali būti geros ir šviesios, tačiau pasistengti verta.

                                                                                                                   Julija BOŽIČKO

Naujienos iš interneto