Policijos surengtas seminaras padėjo įžvelgti ir naujus sprendimus

Lapkričio 17 dieną Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariatas Trakų rajono savivaldybėje surengė seminarą,  kuriame buvo pristatyta  nusikaltimų prevencijos programa, paremta CPTED (Crime Prevention Through Environment Design) principais.

Seminare dalyvavo pareigūnai, Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, merės pavaduotoja Marija Puč, savivaldybės administracijos direktorius Jonas Liesys,  seniūnai, seniūnaičiai bei bendruomenių atstovai. Seminarą pradėjo Trakų rajono savivaldybės merė E. Rudelienė, pasveikindama atvykusius ir pasidžiaugdama policijos ir savivaldybės bendradarbiavimu.

Pranešimą ,,Nusikaltimų prevencija per aplinkos kūrimą – nuo teorijos link praktikos“ pateikė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus 2-ojo policijos komisariato viršininkas Arūnas Paulauskas. Jis atkreipė dėmesį į tai, kaip kriminogeninė padėtis gali būti gerinama keičiant aplinką – atskiriant viešąją erdvę nuo privačios erdvės, didinant matomumą bei sukuriant kitus psichologinius barjerus.

Seminarą tęsė ir Trakų rajono kriminogeninę padėtį apžvelgė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono policijos komisariato viršininkas Valerij Vincukevič. Savo pranešime jis apžvelgė problematiškiausias Lentvario ir Trakų miestų vietas, aptarė, kuo tos vietos yra ,,patrauklios‘‘ nusikalstamai veikai. Policijos komisariato viršininkas atkreipė dėmesį ir į jau išspręstas problemas, kurios buvo pašalintos būtent per aplinkos kūrimą , prie nusikalstamumo mažinimo prisidėjo ir rajono savivaldybės įgyvendintas stebėjimo kamerų įrengimo projektas. .

Seminaro pabaigoje  kartu su Trakų rajono savivaldybės mere ir seniūnais buvo diskutuota  apie Trakų rajone esančias problemas bei jų sprendimo būdus.

Seminaro dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje.
Seminaras apie saugesnės aplinkos kūrimą aktualus ir rajono savivaldybės vadovams (iš kairės): merei E. Rudelienei, merės pavaduotojai M. Puč, savivaldybės administracijos direktoriui J. Liesiui.
Seminaro dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje.
Seminaro dalyviai įsiamžino bendroje nuotraukoje.

Trakų rajono savivaldybės informacija

Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Naujienos iš interneto