„Žvaigždūnė” vėl džiugins tautiniu menu

Zvaigzdunes Afisa  2014

Trakų meno mokykla jau šeštąjį kartą organizuoja respublikinį vaikų ir jaunimo tautinių šokių festivalį „Žvaigždūnė”. Tai – tradicinis renginys, Trakų kultūriniame gyvenime tampantis reikšmingu ir laukiamu įvykiu, dalyvių bei žiūrovų traukos centru.

Lapkričio 28 d. 17.00 val. Trakų kultūros rūmuose įvyksiančiame festivalyje dalyvaus Lietuvos vaikų ir jaunimo centro šokių ansamblis ,,Ugnelė”, Kauno tautinės kultūros centro vaikų tautinių šokių ansamblis ,,Kalvelis“, Vilniaus Abraomo Kulviečio vidurinės mokyklos tautinių šokių ansamblis ,,Papartėlis”, Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblis „Tarškutis”, Trakų meno mokyklos šokių kolektyvas „Žvaigždūnė“.

Kiekvienų metų „Žvaigždūnės” festivalyje yra iškeliama konkreti idėja, tad ir šiemet – festivalio metu bus peržvelgta Lietuvos Dainų švenčių istorija ir paminėta suktinio, pirmojo lietuvių liaudies šokio, pasirodymo scenoje garbinga sukaktis.

Pasak projekto autorės ir festivalio meno vadovės, Trakų meno mokyklos choreografijos mokytojos Birutės Mažrimienės, projektas Trakų bendruomenei suteiks galimybę kultūringai praleisti laisvalaikį, paskatins vaikus ir jaunuolius, nedalyvaujančius meninėje veikloje, į ją įsitraukti, o dalyvaujančius projekte tautinio šokio kolektyvus skatins tobulėti. Tradicinis tautinių šokių festivalis „Žvaigždūnė” paįvairins Trakų regiono kultūrinį gyvenimą, suteikdamas jam savitumo ir išskirtinumo, dovanos taurią šventę vaikams ir suaugusiems, skatins rinktis kultūringesnius laisvalaikio leidimo būdus.

Nepraleiskite progos dalyvauti ir pasidžiaugti mūsų šalies jaunimo puoselėjamu tautiniu menu!

 

Justina ORLOVSKYTĖ,

 

Trakų menų mokyklos direktorės pavaduotoja

 

Naujienos iš interneto