Trakų rajono tradicinių amatų centre veikla prasidės Kalėdine muge!

Trakų rajono savivaldybės administracijai baigiant įgyvendinti projektą „Trakų rajono tradicinių amatų centro įkūrimas“,  spalio 29 dieną Trakų rajono savivaldybėje vyko aptarimas dėl tolimesnės veiklos siekiant skatinti Trakų krašto  tradicinių amatų plėtrą, organizuoti pastato, kaip amatų centro išlaikymą.

Aptarime dalyvavo Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, mero pavaduotoja Marija Puč, Trakų turizmo informacijos centro direktorė Laima Balčytienė, Ekonominės analizės, finansų ir biudžeto skyriaus vedėja Danė Rudelienė, Trakų rajono savivaldybės vyr. specialistė, šio projekto  vadovė Alvyda Kazakevičiūtė Staniunaitienė, Trakų krašto kultūros ir amatų asociacijos pirmininkė Dominyka Dubauskaitė. Pagrindinis aptarimo tikslas – Trakų turizmo informacijos centro  (toliau – IC) ir Trakų krašto kultūros amatų asociacijos (toliau – Asociacija) bendradarbiavimas ir veiklos baigiamame remontuoti pastate, šio pastato išlaikymas.

Baigus rangos darbus, jau š. m. gruodžio mėnesį TIC persikels į dalį šio pastato patalpų, skirtų pagal panaudos sutartį, pirmame aukšte. O iš karto po naujų metų savo veiklas turi pradėti Asociacija, organizuodama edukacines programas, parodas ir amatininkų darbų pardavimą, t. y. pradės vykdyti Amatų centro funkcijas iš savivaldybės biudžeto nereikalaujant lėšų etatų išlaikymui.  Šioms dviems organizacijoms persikėlus į Trakų senamiestį, pagerės turizmo informacijos apie krašto turizmo paslaugas sklaida, o bendradarbiavimas padės trakiečiams, turistams ir miesto svečiams atskleisti mūsų krašto daugiakultūriškumą per šiam regionui būdingus tradicinius amatus.

„Turizmo informacijos centras įsikurs toje vietoje, kur suplūsta didžiausi turistų srautai, todėl gerą žinią apie Trakus skleisime čia pat ir dabar. Turistams neteks blaškytis po miestą ieškant informacijos ką ir kur rasti. Mūsų krašto amatininkai ir liaudies meno puoselėtojai pagaliau turės savo namus. Amatų centre jie rinksis, kurs, dirbs, galės parduoti savo dirbinius, rengti parodas. Tad šio centro atidarymas turi tikrai didelę reikšmę miesto, rajono įvaizdžiui ir turizmo paslaugų sklaidai“, – sakė rajono savivaldybės merė E. Rudelienė.

Trakų rajono tradicinių amatų centre Asociacija planuoja šias pagrindines veiklas:

–             amatininkų gaminamų tradicinių produktų ir paslaugų pristatymas (demonstravimas) ir pardavimas;

–             renginių organizavimas (rengiamos ekspozicijos, parodos, organizuojamos paskaitos, konferencijos, ekspedicijos, mugės);

–             Trakų krašto pažinimui skirta šviečiamoji veikla: amatų edukacinių programų amatų centre ir Trakų rajone organizavimas

–             kitos paslaugos ir veiklos (tikslinę veiklą optimizuojančių projektų įgyvendinimas; multifunkcinės ir kitos lauko renginiams reikalingos įrangos eksploatacija; filmavimo ir montavimo paslaugos; ir kt.)

Aptarimo  metu merė E. Rudelienė pasiūlė Asociacijai organizuoti Kalėdinę mugę naujai suremontuotame pastate, kur žmonės galėtų įsigyti originalių kalėdinių dovanų. Valdžios paskatinta Asociacija jau paskelbė registraciją  norintiems pristatyti originalius savo darbus ir padėti žmonėms kurti Šv. Kalėdų dvasią drauge!

Informacija apie registraciją internetiniame puslapyje  www.trakukrastas.lt

 amatu centras

Kalėdinė mugė Trakuose, Tradicinių amatų centre, esančiame Karaimų g. 41 (prie pirmo Tilto į Salos pilį) vyks 2014 m. gruodžio 13, 14, 20, 21, 27, 28 dienomis ir 2015 m. sausio  3, 4 dienomis. Mugės darbo laikas 11–17 val.

Naujienos iš interneto