Rūdiškių seniūnija: laukiama net dviejų kultūros centrų įkurtuvių

Kaip gyvena Rūdiškių seniūnijos žmonės? Kuo gali jie šiandien pasidžiaugti ir kuo pasiskųsti, kaip gyventojams galima padėti, o galbūt kai kurias problemas padėti išspręsti nedelsiant?

Šių  tikslų vedini rajono savivaldybės vadovai aplankė Rūdiškių seniūnijos įstaigas, susitiko bendruomenių atstovais. Išvykoje dalyvavo rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė, mero patarėjai Aliona Urban ir Tomas Romaška, savivaldybės administracijos direkorius Jonas Liesys, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Karolina Narkevič.

Bibliotekos nepraranda svarbos

Drauge su Rūdiškių seniūnijos seniūnu Tadeušu Pavlovskiu rajono vadovai aplankė dviejų kaimų – Šklėrių ir Tiltų – bibliotekas. Abiejose yra nemažai skaitytojų, veikia internetas, kuriuo dažniausiai  naudojasi jaunieji bibliotekos lankytojai. Pastebėtina, kad Šklėrių biblioteka yra viena seniausių rajone, neseniai pažymėjusi savo veiklos 60-metį. Bibliotekų darbuotojos diegia naujas darbo su skaitytojais formas, dalyvauja projektinėje veikloje ir sugeba neiškristi iš šiuolaikinių technologijų kultūros konteksto.

Tiltų bibliotekoje susirinkę kaimo gyventojai išdėstė savo bėdas: reikia geresnių kelių, aiškinosi mokesčių problemas. Apskritai Tiltai gyvena gražiom šventės laukimo akimirkom – dar iki šių metų pabaigos turi duris atverti naujieji bendruomenės namai, kurie pastatyti VVG projektinėmis lėšomis. Tiesa, iki ikurtuvių dar reikia sutvarkyti elektros tiekimo reikalus, nes, pasirodo, pritrūko elektros pajėgumų.

Statybos artėja prie finišo

Amžiaus statyba. Taip galima pavadinti Rūdiškių kultūros centro pastatą. Tiesa, ilgesnį laiką sustoję darbai vėl atgijo. Jie atnaujinti, iš Valstybės investicijų programos gavus reikiamus 109 tūkst. litų vidaus apdailai.

Kai statyba užtrunka ilgus metus, akivaizdžiau matyti padarytos klaidos. Ar šis pastatas nebus pernelyg erdvus rūdiškiečiams, nors čia veiks kelios kultūros-švietimo įstaigos, parodys laikas. Tikimasi, kad centras bus baigtas iki kitų metų vidurio ir pagaliau rūdiškiečiai galės džiaugtis nauju kultūros židiniu.

Šiuolaikiškai, šviesiai sutvarkę savo patalpas dirba ir Rūdiškių pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojai. Jie pastebėjo, kad į centrą sugrįžta Tiltų ir kitų aplinkinių kaimų gyventojai. Prieš kurį laiką gydymo paslaugas Tiltuose bandė teikti viena privati medicinos įstaiga, tačiau po kurio laiko privatūs medikai tiesiog dingo.

Švietimo įstaigos nesnaudžia   

Rūdiškių gimnazijoje sutikusi jos direktorė Jolanta Martyncevienė pasakojo, kaip gerinamos darbo ir ugdymo sąlygos, panaudojant VVG ir kitų projektų galimybes. Tuo buvo galima įsitikinti savomis akimis: puikiai įrengti keli kabinetai, sporto aikštynas. Tikimasi, kad dar šiais metais, jeigu netrukdys oro sąlygos, prie gimnazijos iškils nauja žaidimų aikštelė.

Projektinių inovacijų keliu sėkmingai eina ir greta esantis vaikų darželis „Pasaka“. Įgyvendinus net kelis VVG projektus, sutvarkyta vaikų žaidimų aikštelė, suremontuotos ir atnaujintos darželio patalpos, kuriomis džiaugiasi ir auklėtojos, ir mažieji

Rūpi šildymas ir renovacija  

Kaip pagerinti miestelio Beržų gatvės gyventojų gyvenamąją aplinką, buvo tartasi kartu su bendrovės „Trakų vandenys“ atstovais. Apžiūrėjus gatvę, vietoje buvo sprendžiama, kokios galimybės šioje gatvėje įrengti lietaus kanalizaciją.

Daugiabučių namų šildymas ir renovacija – tai problemos, kurios labiausiai rūpėjo į susitikimą su rajono savivaldybės vadovais miestelio seniūnijoje atėjusiems gyventojams. Visą šilumos ūkį perėmus Trakų šilumos tinklams, žmonėms iškyla įvairių klausimų, į kuriuos atsakė ir šios įmonės vadovas Kęstutis Kasparavičius.

Į klausimą, ar Rūdiškėse atsiras neįgaliųjų užimtumo centras, buvo sulaukta teigiamo atsakymo: tokią paslaugą miestelyje ketinama teikti.

Svarbiausia – nebijoti iššūkių

„Rūdiškių seniūnijos gyventojai ne tik nori, bet ir sugeba keisti savo aplinką, kuria kokybiškesnį gyvenimą. Čia gyvena ir dirba darbštūs, iniciatyvūs, kūrybiški žmonės. Kaip ir visur, šiems žmonėms reikia padėti spręsti vieną ar kitą problemą, drauge ieškoti atsakymų. Apsilankę įsitikinome, kad šviesėja ir gražėja mūsų kaimai ir miesteliai“, – sakė rajono savivaldybės merė E. Rudelienė.

Savivaldybės administracijos direktorius J. Liesys tvirtino, kad Rūdiškių seniūnijoje yra nemažai tvarkytinų dalykų, tačiau sveikintinas ir seniūnijos vadovų, ir gyventojų aktyvumas. Jo žodžiais, bendromis pastangomis galima daug nuveikti, svarbiausia – nebijoti iššūkių.

Sigita NEMEIKAITĖ,

Trakų rajono savivaldybės viešųjų ryšių specialistė

 Sigitos Nemeikaitės nuotr.

Rajono savivaldybės vadovai su Tiltų bendruomenės  atstovais prie dar šiais metais duris atversiančių bendruomenės namų
Rajono savivaldybės vadovai su Tiltų bendruomenės atstovais prie dar šiais metais duris atversiančių bendruomenės namų
Rūdiškių gyventojai aiškinosi daugiabučių namų šildymo ir renovacijos problemas
Rūdiškių gyventojai aiškinosi daugiabučių namų šildymo ir renovacijos problemas
Rūdiškių kultūros centrą ketinama baigti kitų metų viduryje
Rūdiškių kultūros centrą ketinama baigti kitų metų viduryje
Rūdiškių gimnazijoje, sėkmingai įgyvendinant projektinę veiklą, gerinamos darbo ir ugdymo sąlygos
Rūdiškių gimnazijoje, sėkmingai įgyvendinant projektinę veiklą, gerinamos darbo ir ugdymo sąlygos

Naujienos iš interneto