Pradinukų pažintis su „Milžinu Mažyliu“

Lentvario pradinės mokyklos 3A ir 4C klasių mokiniai ir knygos „Milžinas Mažylis“ autorė  Kotryna Zylė
Lentvario pradinės mokyklos 3A ir 4C klasių mokiniai ir knygos „Milžinas Mažylis“ autorė Kotryna Zylė

Spalio 21 dieną Lentvario miesto bibliotekoje vyko susitikimas su knygos „Milžinas Mažylis“ autore Kotryna Zyle. Į šį susitikimą buvome pakviesti ir mes, Lentvario pradinės mokyklos 3A ir 4C klasių mokiniai bei mokytojos Vida Šmigelskienė ir Danguolė Danilkevičienė.

Kotryna Zylė, daug pasiekusi grafikos dizainerė, šia knyga debiutuoja kaip vaikų rašytoja ir dalyvauja Metų knygos rinkimuose, kurių tikslas – skatinti Lietuvos gyventojus domėtis šiuolaikine lietuvių literatūra, kelti mūsų visuomenėje skaitymo prestižą.

Knygos pristatymo metu autorė Kotryna Zylė vaizdžiai papasakojo mokiniams apie savo knygoje „Milžinas Mažylis“ aprašomas mitines būtybes bei patirtus nuotykius keliaujant jų pėdomis po Lietuvą.

Mokiniai įdėmiai klausėsi, dalyvavo pokalbyje, patys klausinėjo rašytojos apie vienų ar kitų mitinių būtybių ir reiškinių atsiradimą. Po susitikimo, grįžus į klases, mokiniai diskutavo, dalijosi įspūdžiais, džiaugėsi sužinoję daug naujo. Visi mokiniai vieningai nutarė, kad autorės Kotrynos Zylės knyga „Milžinas Mažylis“ verta dalyvauti Metų knygos rinkimuose. Mokiniai noriai skaitys šią knygą, išreikš savo nuomonę ir dalyvaus balsavime. O mes, mokytojos, džiaugiamės ir dėkojame Lentvario miesto bibliotekos darbuotojoms už galimybę dalyvauti panašiuose renginiuose.

Vida ŠMIGELSKIENĖ,

Danguolė DANILKEVIČIENĖ,

 Lentvario pradinės mokyklos mokytojos

Naujienos iš interneto