Pasieniečių mokykla antrą kartą šiais metais jaunuolius kviečia mokytis

22222222222222222221

Pasieniečių mokykla šiais metais antrą kartą kviečia jaunuolius mokytis ir įgyti pasieniečio profesiją.  Jau dabar visi jaunuoliai, norintys mokytis Pasieniečių mokykloje ir gauti siuntimą, bet ne vėliau kaip iki 2014 m. gruodžio 3 d., turi kreiptis į VSAT rinktinių Bendrųjų reikalų skyrius, pateikti prašymus ir reikiamus dokumentus.

Atrankoje į Pasieniečių mokyklą gali dalyvauti asmenys, esantys Lietuvos Respublikos piliečiai ir mokantys lietuvių kalbą, turintys ne žemesnį kaip vidurinį išsilavinimą, kuriems yra sukakę ne mažiau kaip 18 metų ir ne daugiau kaip 30 metų, esantys tokios sveikatos būklės bei tokio fizinio pasirengimo, kuris leistų eiti pareigas vidaus tarnyboje, ir esantys nepriekaištingos reputacijos.

Pretendentai į Pasieniečių mokyklą bus priimami 2015 m. sausio mėnesį. Planuojama, kad Pasieniečių mokykloje mokslus pradės penkios dešimtys kursantų. Atranka Pasieniečių mokykloje vykdoma trimis etapais. Pirmasis etapas – pretendentų fizinio pasirengimo įskaita, antrasis etapas – pretendentų bendrųjų žinių testas ir trečiasis – pretendentų konkursinio balo nustatymas.

Pretendentų fizinio pasirengimo įskaita – 2015 m. sausio 13 d.;

Pretendentų bendrųjų žinių testas – 2015 m. sausio 14 d.;

Pretendentų konkursinio balo nustatymas – 2015 m. sausio 14–15 d.;

Įstojusiųjų pretendentų sąrašų paskelbimas interneto tinklalapiuose (www.pasienis.lt, www.pasienietis.lt) – 2015 m. sausio 16 d.;

Mokslo metų pradžia mokykloje – 2015 m. sausio 26 d.2014 m. spalio 24 d., 11.00 val., Pasieniečių mokykloje bus organizuojama Atvirų durų diena. Minėto renginio metu bus apžvelgti visi naujausi priėmimo reikalavimai stojant į Pasieniečių mokyklą. Kviečiame visus pageidaujančius mokytis Pasieniečių mokykloje, jų artimuosius ir kitus svečius apsilankyti renginyje.

Pasieniečių mokykla yra profesinė mokymo įstaiga, rengianti kvalifikuotus pasieniečius VSAT padaliniams, besirūpinanti pareigūnų mokymu, jų kvalifikacijos tobulinimu. Ji yra įsikūrusi Medininkuose, Vilniaus rajone. Čia kursantams yra sudarytos puikios mokymosi ir buities sąlygos. Mokykloje mokslai trunka 1,5 metų. Mokyklos kursantai aprūpinami uniformine apranga, apgyvendinami bendrabutyje, Lietuvos Vyriausybės nustatyta tvarka gauna stipendiją (vidutiniškai apie 480 Lt). Sėkmingai baigusiems mokyklą asmenims išduodami kvalifikacijos pažymėjimai, profesinio mokymo pažymėjimai, kompetencijų įvertinimo pažymėjimai ir kiti pažymėjimai, jiems suteikiama pasieniečio profesinė kvalifikacija. Pagal Stojimo į vidaus tarnybą sutartį visi absolventai įdarbinami VSAT padaliniuose. Be to, sėkmingai baigę mokslus, jie gali iškart stoti į ištęstinių bakalauro studijų II–ą kursą Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakultete ir mokytis pagal teisės ir valstybės sienos apsaugos programą.

Norintiems mokytis ir įgyti pasieniečio profesiją daugiau informacijos apie Pasieniečių mokyklą ir atrankas galima rasti interneto tinklalapiuose, adresais: www.pasienietis.lt, www.pasienis.lt.

Tikimės malonaus ir gražaus tolimesnio bendradarbiavimo.

 

  Vytautas STROLIA,

Mokyklos viršininkas pulkininkas

Naujienos iš interneto