Humanitarinė pagalba Ukrainos žmonėms

CaritasSpalio 6 d. Lietuvos Caritas organizacija kartu su septynių vyskupijų Caritas centrais paskelbė humanitarinę pagalbos Ukrainos žmonėms akciją. Jos tikslas – surinkti reikalingų daiktų ir lėšų, kurios padėtų nukentėjusiems nuo karo ukrainiečiams išgyventi artėjančią žiemą.
„Iš kolegų Ukrainos Carito organizacijos gavome didelį nerimą keliančios informacijos apie sudėtingą padėtį, kurioje atsidūrė ukrainiečiai ir jų šeimos nariai, nukentėję nuo karinių veiksmų, priversti tapti pabėgėliais savo šalyje. Jų skaičius kasdiena auga. Atsiliepdami į pagalbos prašymus ir reikšdami savo solidarumą su kenčiančiaisiais Ukrainoje, skelbiame pagalbos rinkimo akciją parapijose, norime surinkti šiltų drabužių, žieminių batų, konservuotų maisto produktų, sauskelnių vaikams ir kitų reikalingų Ukrainos žmonėms daiktų“, – kreipdamasi į visus geros valios žmones sakė Lietuvos Carito generalinė direktorė Janina Kukauskienė.
Akciją padeda organizuoti Ukrainos garbės konsulas Klaipėdoje Genius Vygantas. Jis rūpinasi, kad į pagalbą akcijai įsitrauktų valstybinės ir verslo institucijos.
„Dabartiniu sunkiu Ukrainai laikotarpiu būtina išreikšti paramą šiai tautai ne vien kalbomis, bet būtent konkrečiais darbais. Šią iniciatyvą ypač svarbu įgyvendinti dabar, artėjant šaltam žiemos periodui, kai likusiems be pastogės ukrainiečiams katastrofiškai trūksta būtiniausių daiktų“, – teigė G. Vygantas.
Ukrainos Caritas pateikė tikslų sąrašą pačių reikalingiausių daiktų, kurių reikia žmonėms: šiltų drabužių (megztukų, liemenių, striukių, kepurių, šalikų, pirštinių, kojinių), žieminių batų (vyriškų, moteriškų, vaikiškų), šiltų antklodžių ir miegmaišių, konservuotų maisto produktų (mėsos, žuvies, sutirštinto pieno ir kt. konservai, aliejus), sauskelnių (įvairių dydžių suaugusiems ir vaikams). Aukojami daiktai turi būti NAUJI arba LABAI GEROS KOKYBĖS.
„Už surinktos pagalbos skirstymą ir saugumą atsakomybę prisiims mūsų partneriai iš Ukrainos Carito organizacijos. Jie geriausiai žino žmones, kuriems reikalinga pagalba. Taip pat kviečiame žmones aukoti į Caritas sąskaitą, mokėjimo paskirtyje nurodant „Pagalba Ukrainai“. Šie pinigai bus skirti įsigyti vaistams ar kitoms medicinos priemonėms, kurios žiemą ypač reikalingos padidėjus sergamumui ir pablogėjus gyvenimo sąlygoms. Kviečiame visus su krikščioniška meile artimui ir visa širdimi prisidėti prie pagalbos teikimo šiuo metu didelius nepriteklius kenčiantiems Ukrainos žmonėms”, – sake J. Kukauskienė.
Akcija truks iki lapkričio 10 d.
AUKOTI NUKENTĖJUSIEMS UKRAINOS ŽMONĖMS GALIMA:
spausk čia > http://caritas.lt/index.php?id=donate
tiesiogiai pervedant paramą į Lietuvos Carito sąskaitą (prisijungus prie savo el. bankininkystės): paskirtis „Pagalba Ukrainai“, AB bankas  Swedbank, a.s. nr. LT117300010115125084
Kontaktai daiktų pristatymui:
Vilniaus arkivyskupijos Caritas
Jacinta Bačiuskaitė

Šaltinis: www.caritas.lt

Naujienos iš interneto