Kur dėti senas padangas?

Artėjant kasmetiniam padangų keitimo bumui vairuotojams kyla klausimas, kur dėti senas nenaudojamas automobilių padangas.
Automobilio padanga yra specifinė atlieka ir jos į buitinių atliekų konteinerius ir bendrus sąvartynus vežti negalima. Palikti prie konteinerių, daugiabučių kiemuose ar pamiškėse jų taip pat negalima. Visas padangas privalu atiduoti į specialias surinkimo aikšteles arba palikti automobilių servise. Iš ten jos keliauja į bendroves, utilizuojančias nebereikalingus guminius ratų apvalkus.
Trakų rajone veikia viena didžiųjų gabaritų atliekų aikštelė Lentvaryje, Trakų g. 1, tad susidėvėjusias ar nenaudojamas padangas galima atiduoti į šią aikštelę arba palikti naujų padangų pardavėjams. Šioje aikštelėje taip pat iš gyventojų priimamos statybinės ir buityje susidarančios kitos didelių gabaritų atliekos (baldai, buitinė technika ir kt.). Kiekvienas padangų platintojas prekybos vietoje privalo nemokamai priimti tiek senų padangų, kiek klientas nuperka naujų. Jei servisas kartu yra ir padangų parduotuvė arba gamintojo oficialus atstovas, tuomet nebereikalingas padangas turi priimti ir jis.
Tačiau dalis vairuotojų nekreipia dėmesio į mus supančią aplinką ir dažnai padangomis atsikrato numesdami prie konteinerių ar pamiškėse, nors jų galima atsikratyti ir neteršiant gamos. Tam yra skirtos didelių gabaritų atliekų aikštelės. Jose vienas gyventojas (automobilio valdytojas) kasmet gali nemokamai palikti iki keturių nereikalingų padangų.
Vis dėlto vairuotojų elgesys išduoda, kad informacijos apie galimybę nemokamai atiduoti padangas labai stinga.
Tad būkime atsakingi.

Parengė
Inutė Neverovskienė,
Architektūros skyriaus
vyr. specialistė

Naujienos iš interneto