- Klevų alėja, ISSN 2424-5429 - https://www.klevualeja.lt -

Vietos bendruomenių savivaldos 2014 metų programos įgyventinimo rezultatai

CIMG7336gera [1]

Vietos bendruomenių savivaldos 2014 metų programos įgyvendinimui Lentvario seniūnijai buvo skirta 26 tūkst. litų, kurie paskirti pagal Valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktus duomenis apie dirbančiųjų ir mokančių gyventojų pajamų mokestį žmonių skaičių seniūnijoje.
Sprendimus dėl lėšų panaudojimo priėmė Vietos bendruomenių tarybos ( toliau – VBT), sudarytos iš bendruomeninių organizacijų, bendrijų ir kitų nevyriausybinių organizacijų, seniūnijos atstovų.
Pagal VBT sprendimus buvo finansuojamos šios veiklos: vaikų ir jaunimo užimtumas; kultūriniai ir švietėjiški renginiai; viešųjų erdvių ir aplinkos kokybės gerinimas; sportas ir sveikatingumas; kitos, vietos bendruomenės gyvenimo kokybę gerinančios iniciatyvos.
Skatinant Lentvario seniūnijos gyventojų socialinį aktyvumą, pilietiškumą, įgyvendinant Vietos bendruomenių savivaldos 2014 metų programos   priemones, VBT sprendimu finansavimas skirtas  VIII pasaulio lietuvių kūrėjų dirbtuvių“ Migruojantys paukščiai“ projektui ir viešųjų erdvių ir aplinkos gerinimui, Lentvaryje, Klevų alėjoje, šalia seniūnijos pastato įrengti lauko treniruokliai.  Šiandien mes kuriame ateitį, todėl svarbu ką veikiame čia ir dabar, kiekvieną dieną. Bendros problemos suvienijo Lentvario bendruomenę,  idėjoms ir planams tapti realybe labiausiai padėjo Lentvario seniūnijos seniūnas Vytas Rukšėnas, V.J.O. Lentvario parko Renesansas pirmininkas Povilas Plūkas, projekto „Sveika šeima – aktyvi šeima“ renginio organizatorė, Kūno kultūros ir sporto centro trenerė Laima Sinkevičienė, Lentvario seniūnijos vyriausioji specialistė Vida Brazionienė. Trakų rajone, Lentvario seniūnija pirmoji įsirengė masyvius lauko  treniruoklius, pagamintus iš storo plieno atitinkančius kokybės standartus, nepriekaištingos estetikos. Tie gyventojai, kurie supranta, kad viską, kuo dabar naudojasi, kažkas sukūrė, todėl savo darbais, idėjomis tai palaiko ir tęsia.

Lentvario seniūnijos informacija
Vidos Brazionienės nuotr.