AKM: kiaulių registracija sparčiai vyksta

Kiaulių registracija visoje šalyje sparčiai vyksta. Naujausiais duomenimis Lietuvoje, užregistruota 674 033 kiaulių. Registracija yra privaloma, tai viena iš priemonių, skirtų pažaboti afrikinį kiaulių marą.
Žemės ūkio ministerija primena, kad patirti nuostoliai, nugaišus riestaudegėms, bus kompensuojami tik tiems ūkininkams, kurių kiaulės buvo registruotos.  Nuo šių metų rugpjūčio 20 d. vyksta kiaulių registracija visoje Lietuvoje. Teritorinių valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų specialistai ir seniūnijų darbuotojai lankosi visuose ūkiuose ir padeda ūkininkams užpildyti reikiamas formas. Kiaulių registracija yra nemokama.
Vis dėlto ne visos savivaldybės  prisideda prie registracijos. Kol kas Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui duomenų nepateikė šios savivaldybės: Visagino, Zarasų, Utenos, Širvintų, Švenčionių, Šalčininkų, Raseinių, Kupiškio, Ignalinos ir Elektrėnų. Anot savivaldybių atstovų,  šios teritorijos patenka į buferinę zoną, todėl kiaulių skaičius bus itin mažas.
Kiaulių registraciją taip pat gali atlikti veterinarijos gydytojai.
Žemės ūkio
ministerijos informacija

Naujienos iš interneto